Almanya'da iki büyük nehir daha taşmak üzere

/ Kaynak: AA
Almanya'da iki büyük nehir daha taşmak üzere

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'nın güney ve doğu bölgelerinde meydana gelen sel felaketinin etkileri sürerken, Elbe ve Saale nehirlerindeki su seviyesi de artıyor.

Almanya kriz masasından yapılan açıklamada, Halle kentinden geçen Saale Nehri'nin normal dönemlerde 2 metre olan su seviyesinin 8,07 metreye yükseldiği ve buradaki barajlardan su sızmaya başladığı ifade edildi. Açıklamada, bunun beş büyük bölge için tehdit oluşturduğu ve yaklaşık 30 bin kişinin evlerini terk etmesinin istendiği belirtildi. Dresden kentinde de Elbe Nehri'nin yükselmesinden dolayı çok sayıda nbsp;kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı kaydedildi. Burada kurulan kriz nbsp;masası sözcüsü, kentin Gohlis semtinde 660 kişinin güvenli bölgelere taşındığını, tahliye edilenlerin sayısının artabileceğini söyledi. Sözcü, Elbe Nehri'nin su seviyesinin yarın 8,80 metreye yükselmesini nbsp;beklediklerini vurguladı. nbsp;Bu bölgelerde binlerce kişi sele karşı mücadele etmeyi sürdürüyor. Aşağı Saksonya'nın Lüchow Dannerberg bölgesinde de afet alarmı nbsp;verildi. Elbtalaue kentinin Belediye Başkanı Jürgen Meyer, kum torbalarıyla nbsp;barajlar oluşturacaklarını söyleyerek, "Şu an başka bir şey yapamayız" dedi.
Kuzey Saksonya bölgesinin sözcüsü Rayk Bergner, Seelhausener gölü nbsp;yakınlarındaki Löbnitz ve Sausedlitz köylerini tahliye ettiklerini aktardı. Gölün taştığına dikkati çeken Bergner, buradan akan suyun toprak kaymalarına sebep olabileceğini ve durumun kritik olduğunu kaydetti. Bavyera'da ise durumun biraz olsun sakinleştiği, Passau kentinde evlere içme suyunun verilmeye başladığı belirtildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...