75 yıllık buluşma

Düzenleyen:
75 yıllık buluşma

DÜNYA Haberleri

Bir ilki gerçekleştirerek 7 ay önce Hiroşima'yı ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama ile Japonya Başbakanı Şinzo Abe, 75 yıl önce Pearl Harbor baskınının yapıldığı yerde bir araya geldi.

Görevdeki bir ABD Başkanı ile Japonya Başbakanı'nı Pearl Harbor'da ilk defa yan yana getiren tarihî buluşmada iki lider, 7 Aralık 1941'de Japon savaş uçaklarının baskın düzenlediği Hawaii Adalarının Oahu Adası'ndaki Pearl Harbor Limanı'nda görüştü. Abe bu ziyaretini, ABD'nin 1945 yılında attığı atom bombasıyla 140 bin kişinin hayatını kaybettiği Hiroşima kentine görevdeyken giden ilk Amerikan Başkanı olan Obama'nın ziyaretine karşılık gerçekleştirdi. Pearl Harbor saldırısında hayatını kaybedenler anısına USS Arizona Anıtı'na çelenk bırakan liderler, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Obama "Japonya ile ittifakımız hiç bu kadar güçlü olmamıştı" dedi. Şinzo Abe de Pearl Harbor ziyareti ile ilgili olarak, amacının "özür dilemek" olmadığı, Pearl Harbor'da hayatını kaybedenleri anmak olduğunu belirtti. Japonya'nın 75 yıl önce Aralık 1941'de Pearl Harbor'a yaptığı saldırıda ABD'nin yaklaşık 2 bin 400 askeri ölmüştü. ABD, Japonya'nın Pearl Harbor saldırısının ardından savaşa girmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...