Taksim'e çıkan çıkana, sanatçılar da eylem yaptı

/ Kaynak: AA
Taksim'e çıkan çıkana, sanatçılar da eylem yaptı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir grup sanatçı, Galatasaray'dan Taksim Meydanı'na yürüdü.

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir grup sanatçı, Galatasaray'dan Taksim Meydanı'na yürüdü. nbsp;Şevval Sam, Ali Rıza Binboğa, Pelin Batu ve Cezmi Ersöz'ün de aralarında bulunduğu sanatçılar, Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Ellerinde "Sinemama dokunma", "Sanatıma dokunma" ve "Tiyatroma dokunma" yazılı dövizler taşıyan sanatçılar, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Sanatçılara, caddedeki vatandaşlar da destek verdi. Grubun yürüyüşü Taksim Meydanı'nda sona erdi. nbsp;Meydanda açıklama yapan Ali Rıza Binboğa, halkın, yapılan haksızlıklara karşı bir isyan hareketi başlattığını söyledi. Mücadelenin sadece Taksim'de değil, tüm Türkiye'de sürdürüldüğünü ifade eden Binboğa, "Biz, haklı olduğuna inandığımız bu mücadelede eylemcilerin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Tiyatrocu, sinemacı, ressam arkadaşlarımızla buna destek olmak için Galatasaray Lisesi'nden yürüyerek buraya geldik. Sanatçılar olarak yanlarındayız" diye konuştu.
Cezmi Ersöz de bir süredir devam eden protestolara başından beri destek verdiklerini dile getirerek, "Ancak ilk defa sanatçılar olarak, organize bir şekilde bu desteğimizi gösteriyoruz. Tüm kalbimizle bu haklı mücadelede arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz" dedi.
Öte yandan, Taksim Gezi Parkı'nda bu akşam düzenlenmesi planlanan konserin, eylemlerde hayatını kaybedenler dolayısıyla iptal edildiği, onun yerine bir anma etkinliği gerçekleştirileceği öğrenildi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...