'Biz bu yalanı yutmayız'

Düzenleyen:
'Biz bu yalanı yutmayız'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK Ödül töreninde gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Haber Merkezi ANKARA

Erdoğan, terör örgütü DEAŞ’la mücadelede Türkiye’yi yalnız bırakan ABD ve NATO’ya sert çıktı. Türkiye’nin Batılı ülkelere terör örgütleri arasında ayrım yapmamaları konusunda çağrıda bulunduğunu belirten Erdoğan “Amerika başta olmak üzere kimi ülkeler harf oyunları ile masumları katledenlere aleni destek veriyorlar. ‘Bize medya aracılığı ile sataşmayın’ diyorlar. Biz bunu yutmayız. Bunu nerede konuşacağız” dedi. Konuşmasında isim vermeden ABD’ye yüklenen Erdoğan, “NATO'da sizlerle beraber olduğumuz hâlde siz bu destekleri bize değil bölücü terör örgütlerine veriyorsunuz. Nasıl oluyor da bu tür destekleri veriyorsunuz? Bunu yutmamız mümkün değil. Eğer biz stratejik ortaksak siz bizim yanımızda yer alacaksınız, bölücü terör örgütü yanında yer almayacaksınız” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye kaynaklı tehditler yaşanırken Türkiye’nin ne NATO'nun ne de müttefik ülkelerin gücünü gördüğünün altını çizerek “Bir de yalan üzerine yalan ‘Türkiye DEAŞ'a destek veriyor’ El insaf... Özgür Suriye Ordusu Amerika'nın başında kuralım dediği örgüttür. Direniş hareketidir. Çifte standarda NATO içinden de sesler çıktığını biliyoruz.” ifadelerini kullandı. 
Terör örgütü DEAŞ’la mücadelenin yine başka bir terör örgütü olan PYD ile yapılmasını “Yılanla yatağa giren ısırılıp zehirlenmeyi göze almalıdır” sözleriyle değerlendiren Erdoğan “Terör örgütleriyle iş tutanlar da kana ve gözyaşına mahkûm olmaya hazır olmalıdır” dedi. Sözlerinin sonunda “Bedel de ödüyorsak kendi politikalarımızı üretme gücüne sahibiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Mevcut sorunlarımız elbette var ama önümüzdeki başarı ve fırsatlar çok daha büyük. Göstereceğiniz başarılarla yürüyeceğiz.  Burada TÜBİTAK öncü olmalıdır. Bilim insanlarımıza güveniyorum, inanıyorum. Daima onlara destek olduk, destek olmaya da devam edeceğim” diye konuştu.

ÖDÜL ALAN İSİMLER

Bilim Ödülü kategorisinde temel bilimlerden Bilkent Üniversitesinden Prof. Dr. Oğuz Gülseren, mühendislik bilimlerinde Pamukkale Üniversitesinden Doç. Dr. Erkan Yüzey, sosyal bilimlerde Bilkent Üniversitesinden Prof. Dr. Metin Heper'i, Özel Ödüller kategorisinde Avustralya'da çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Kemal Kazan'ı, teşvik ödüllerinde Doç Dr. Emre Onur Kahya, Doç. Dr. Âdem Tekin, Doç Dr. Derdar Durdağ, Doç Dr.  İlge Öztekin Gilam ödüle layık görüldü.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...