Beşiktaş ve Bursa'nın ceza almaması üzerine Aziz Yıldırım: Skandal karar

Düzenleyen:
Beşiktaş ve Bursa'nın ceza almaması üzerine Aziz Yıldırım: Skandal karar

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Başkanı yaptığı açıklama ile Yıldırım Demirören yönetimi, PFDK ve Tahkim Kurulu’nu topa tuttu

M.EMİN ULUÇ - Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 14. haftadaki maçın ardından PFDK’ya sevk edilen Beşiktaş ve Bursaspor’a ceza verilmemesi üzerine Yıldırım Demirören yönetimi, PFDK ve Tahkim Kurulu’na isyan etti. Çok sert bir üslup kullandığı yazısında Yıldırım, Beşiktaş ile Bursaspor kulüplerinin TFF Hukuk Müşavirliği tarafından 13 Aralık’ta PFDK’ya sevk edildiği, PFDK’nın da 15 Aralık’taki toplantısında ceza tayinine yer olmadığını açıkladığını hatırlattı. Söz konusu kararın gerekçesinin, müsabakadan sonra Vodafone Arena civarında meydana gelen elim terör olayı olduğunun basına yansıdığını aktaran Yıldırım, daha sonra, TFF yöneticilerinin bu durumun vicdanları rahatsız edebileceğini değerlendirdikleri ve TFF Hukuk Müşavirliği’nin PFDK kararına karşı TFF Tahkim Kuruluna itirazda bulunduğuna ilişkin haberlerin de çıktığını belirtti. 

Sorular yağdırdı
PFDK’nın skandal bir karar verdiğini ileri süren Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: “22 Aralık 2016 tarihli TFF Tahkim Kurulu toplantı tutanağında, TFF Hukuk Müşavirliği tarafından yapılan söz konusu başvurunun akıbeti ile alakalı olarak herhangi bir hususa tesadüf edilememiştir. Öncelikle PFDK’nın skandal nitelikte bu kararı ile alakalı olarak PFDK Başkanı ve üyeleri hakkında bir tasarrufunuzun bulunup bulunmadığı, bulunulmuş ise bu tasarrufunuzun mahiyeti, TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK’nın 15 Aralık 2016 tarihli kararına karşı bir başvurunun yapılıp yapılmadığı, bir başvuru yapılmadıysa yapılmama nedeninin, bir başvuru yapıldıysa söz konusu başvurunun akıbetinin tarafımıza bildirilmesini saygı ile arz ederiz”...

Tarafsızlık endişesi
PFDK ve Tahkim Kurulunun tarafsızlığı konusunda ciddi endişelerinin olduğunu vurgulayan Aziz Yıldırım, “PFDK ve TFF Tahkim Kurulu başta olmak üzere TFF hukuk organlarının, bir bölümü Demirören Grubu’na bağlı şirketlerde geçmişte ve/veya halen çalışmakta olan hukukçulardan, bir bölümünün ise Beşiktaş Kulübünde görev yapmış kişilerin yakın akrabaları olan hukukçulardan oluştuğu futbol kamuoyu tarafından bilinen bir gerçektir. Bu kişiler ile oluşan kurulların tarafsızlığı ve kararlarının adaletli olup olmadığı noktasında ciddi endişeler taşıdığımızı bilmenizi isteriz. Yukarıdaki olay da bu endişemizi doğrulayan en bariz olaylardan birisidir. Bu nedenle yazımız içeriği talebimizin, bu endişemiz çerçevesinde değerlendirilmesi en büyük beklentimizdir” ifadelerini kullandı. 

FEDERASYONA TAKVİM BAŞVURUSU
MAÇLARA ÇIKMAYIZ

İlk yarıda 5 defa pazartesi günü sahaya çıkan Fenerbahçe yönetimi rest çekti
Fenerbahçe, Futbol Federasyonu’na yazılı başvuruda bulundu ve ligin ilk yarısındaki maç planlamasından duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Sarı-lacivertli takımın ilk yarıda 5 defa pazartesi günleri maç oynamak zorunda bırakıldığı, bu nedenle de kulübün ciddi anlamda ekonomik kayba uğratıldığı, bu anlayışın sürdürülmesi halinde her türlü idari ve hukuki yola başvurulacağı ifade edildi. Bunlar arasında pazartesi olarak ilan edilecek lig maçlarına çıkmamak, yine de pazartesi günleri oynamak zorunda bırakılmaları halinde ise maddi kaybın karşılanması adına her maç için ayrı ayrı olarak federasyon aleyhine dava açmak gibi seçenekler bulunuyor.

 


 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...