BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kıymada bahar eti hilesi

Kıymada bahar eti hilesi

Et fiyatlarının artmasıyla birlikte bazı kasapların mezbahalardan kilosunu 2.5-3 liradan aldıkları “bahar eti”ni kıymada kullanarak hile yaptığı bildirildi.



> BURSA AA “Bahat eti” kanlı oduğu için etteki hile anlaşılamıyor. Et fiyatlarının artmasıyla birlikte bazı kasapların mezbahalardan kilosunu 2.5-3 liradan aldıkları “bahar eti”ni kıymada kullanarak hile yaptığı bildirildi. Et fiyatlarının ortalama 25 liradan satılması üzerine dar gelirli vatandaş, daha ucuza et alabilmek için birçok kasapta 10 liradan satılan kıymaya yöneliyor. Fakat kasaplar, kıymanın içine sakatat, kafa eti, tavuk eti gibi ürünler katarken bazıları da “bahar eti” ile maliyetlerini düşürüyor. Ciğeri saran ince tabakalı et olan “bahar eti”, mezbahalarda kilosu 2.5-3 liradan satılıyor. Kanlı ve oldukça kırmızı olan “bahar eti”, bu özelliğiyle kıymaya istenen rengi de verebiliyor. Kasapların kemikli kırmızı eti kilosu 16 liradan kestirdiğini belirten Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Yardımcısı Muhsin Yıldız, “Sonuçta kemiksiz dana etinin kilogram maliyeti 20 lira oluyor. Bu şartlar altında en ucuz kıymanın 20 lira olması gerekiyor. İçinde ne olduğu bilinmeyen kıymalar, ne kadar ucuza olursa olsun alınmamalıdır” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT