İstanbul'da kar alarmı

Düzenleyen:
İstanbul'da kar alarmı

YAŞAM Haberleri

İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde beklenen kar yağışının, bu gece yoğunlaşması, çarşamba gününe kadar da aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü yetkilisi, beklenen kar sebebiyle paniğe gerek olmadığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:
"Kuvvetli rüzgar ve lodosla beraber bugün öğle saatlerine kadar yağmurun devam etmesi bekleniyor. Öğleden sonra hava soğumaya başlayacak.  Havanın (bugün) saat 20.00 gibi kara çevireceğini tahmin ediyoruz. Gece boyunca ve cumartesi öğlene kadar da yoğun şekilde kar yağışı bekliyoruz. Cumartesi, pazar ve pazartesi de kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor." Balkanlar’dan gelecek yoğun kar yağışının İstanbul ve Marmara genelini kapsayacağını belirten Meteoroloji yetkilisi, mesai saatlerinden sonra başlamasını bekledikleri kar yağışının hayatı çok fazla olumsuz etkileyeceğini öngörmediklerini vurguladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün web sitesinde yer alan bilgilere göre de, bugün Marmara genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Edirne’de yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin edilirken, güney ve güneybatı yönünden kuvvetli ve kısa süreli saatte 40- 70 kilometre hızla fırtına bekleniyor. 

AKOM WHATSAPP İHBAR HATTI KURULDU 

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM kış şartlarında olumsuzluklara karşı vatandaşların işbirliğiyle problemleri çözmek için WhatsApp ihbar hattı kurdu. İstanbul'da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar Alo 153 Beyaz Masa numarasının yanı sıra artık 0552 153 00 34 WhatsApp ihbar hattı üzerinden de müracaatlarda bulunabilecek. Vatandaşlar, kış şartları süresince İBB sorumluluk alanlarında, ana caddeler, meydanlar, üst geçitler, metrobüs yollarında oluşabilecek olumsuzlukları WhatsApp üzerinden bildirebilecekler. 

SICAKLIK 8 DERECE DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının öğle saatlerinden sonra Marmara'da hissedilir derecede (6 ila 8 derece) azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. 

Rüzgarın ise genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da güney yönlerden, öğle saatlerinden itibaren Marmara'da kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 
Ankara: Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra batı kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 8 
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerine doğru Avrupa yakasında yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 11 
İzmir: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gündüz saatlerinde zaman zaman kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. 14 
Adana: Çok bulutlu, ilk saatlerde kıyı kesimleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15 
Bursa: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 15 
Antalya: Çok bulutlu, il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı kesimlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 17 
Samsun: Çok bulutlu 18 
Trabzon: Çok bulutlu 18 
Erzurum: Çok bulutlu -2 
Diyarbakır: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu 9 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...