KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, 'Kimsenin endişesi olmasın'

/ Kaynak: AA
KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, 'Kimsenin endişesi olmasın'

DÜNYA Haberleri  / AA

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümeti kurmak için güvenoyu alabilecek bir ismi görevlendireceğinden kimsenin endişesi olmaması gerektiğini söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, anayasadaki yetkilerini en iyi şekilde kullanacağından ve ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için güvenoyu alabilecek bir ismi görevlendireceğinden kimsenin endişesi olmaması gerektiğini söyledi. nbsp;Cumhurbaşkanı Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda siyasi partilerle yaptığı hükümeti kurma görüşmelerine ilişkin açıklamada bulundu. Eroğlu, seçimler kısa süre içinde gerçekleşecek olsa da ülkeyi hükümetsiz bırakmanın mümkün olmadığına işaret etti. Hükümetin düşmesinin ardından yeni oluşum için mecliste temsil edilen 4 siyasi parti yetkilileriyle ayrı ayrı görüşerek görüşlerini almaya çalıştığını belirten Eroğlu, siyasi partilerin görüşlerinin kendisi için çok önemli olduğunu vurguladı. Halkın gündeminde yeni bir hükümet kurulması ve erken seçim olduğuna işaret eden Eroğlu, herkesin bu görev bilinci içerisinde seçime hazırlanırken üzerlerine düşen görevler olduğunu ifade ederek, "görevlerinin bilinci içinde hareket edeceklerine inanıyorum ve arkadaşlara da güveniyorum" dedi. nbsp;"Anayasadaki yetkilerimi en iyi şekilde kullanacağımdan ve ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için güvenoyu alabilecek bir arkadaşı görevlendireceğimden kimsenin endişesi olmaması gerekir" diyen Eroğlu, önemli olanın bu sıkıntılı dönemin ülkenin en az zarar göreceği şekilde geçirilmesi olduğunu söyledi.
nbsp;Eroğlu, 4 partinin yetkililerinin görüşlerini aldığını, bu safhada kendi değerlendirmesini yapması gerekeceğini ifade ederek, gerekirse pazartesi son bir defa bazı partilerle bir araya gelerek görüşlerini bir kez daha alabileceğini ve ondana sonra kararını vereceğine işaret etti.
nbsp;Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın "düşmüş bir hükümete yeniden görev vermenin meclis iradesine ters düşeceği" şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Eroğlu, "Bu konuda şu anda yorum yapmak istemiyorum. Cumhurbaşkanı olarak mecliste olanları en iyi şekilde değerlendirme gayreti içinde olacağım. Partilerin görüş ve düşüncelerini tarafsız şekilde en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıp kararımı vereceğim" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...