İTO, vize problemlerini 'kefil belgesi' ile çözecek

- Güncelleme:
İTO, vize problemlerini 'kefil belgesi' ile çözecek

Ekonomi Haberleri

İTO Başkanlığı'na seçilen İbrahim Çağlar, 'Ticaret için yurt dışına çıkarken problem yaşayan üyelerimiz için bir kefil belgesi düzeneyeceğiz' diye konuştu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanlığı'na seçilen İbrahim Çağlar, Yönetim Kurulu ile düzenlediği basın toplantısı ile yeni dönemdeki çalışmaları açıkladı. Odaya kayıtlı 330 bin üyenin bankalarla yaşadığı kredi problemlerinden, konsolosluklarda yaşanan vize sıkıntılarına kadar birçok konuda üyelerinin birebir yanında olacak. Bu sıkıntıları da üyelerini muhataplarıyla bir araya getirerek çözecek. Avrupa'nın en büyük ticaret odalarından olan İTO'da başkanlığı Murat Yalçıntaş'dan devralan Çağlar, "Önceliğimiz, bankaların ticaretle uğraşan esnafa uyguladığı faiz oranları ve yüksek masraf bedelleri hakkında taraflarla direkt görüşmeler tertipleyeceğiz. Konuyla ilgili çalışma başlattık. Banka yöneticilerini ve ticaret erbaplarını bir araya getireceğiz. Herkes görüşünü aktaracak. Ne yapabileceğimizi konuşacağız" dedi. nbsp;İşadamlarının en büyük sıkıntılarından biri olan vize sorunu ile ilgili de Başkonsolosluklar ile görüşeceklerini söyleyen Çağlar, "Vizelerin kaldırılması konusuyla da yakından ilgileniyoruz. İtalya ile böyle bir çalışmamız var. Bu çalışmayı başka ülkelere de yaymayı düşünüyoruz. Bununla ilgili de ülkelerin başkonsolosları ile bir araya geleceğiz. Ticaret için yurt dışına çıkarken problem yaşayan üyelerimiz için bir kefil belgesi düzeneyeceğiz" diye konuştu. nbsp;Başbakan ile katıldıkları Kuzey Afrika gezisi de değinen Çağlar, bölge ekonomisinin gayet iyi olduğunu, ciddi yerel kaynakları bulunduğunu ancak know how konusunda Türkiye gibi bir ülkeye ihtiyaç duyduklarını söyledi. Türkiye'nin bölgede adeta bir 'ağabeylik' görevi üstlendiğini belirten Çağlar "Know how'u Türkiye'den bekliyorlar ve bizden öncülük yapmamızı, yol göstermemizi istiyorlar. Birçok firmamız ve işadamımız iletişim sağladı, iş bağlantıları yaptı. Kuzey Afrika ile yakın gelecekte ilişkilerimiz daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.


İTO, vize problemlerini 'kefil belgesi' ile çözecek nbsp;
4 YILLIĞINA SEÇİLEN YENİ YÖNETİM KURULU
İTO'da İbrahim Çağlar yönetiminde 4 yıl görev yapacak olan Yönetim Kurulu üyeleri Dursun Topçu, Gökhan Murat Kalsın, Hasan?Erkesim, Öznur Değirmenci, Ebubekir Sıddık Koyuncu, Fahrettin Basiloğlu, Hakan Orduhan, İlhan Soylu, Öztürk Oran, Servet Samsama ve Dr. Cengiz Ersun, yeni hedeflerini açıkladı.



Gezi Parkı için 4 oda toplanıyor
Son dönemin en önemli gündem maddelerinden biri olan Gezi Parkı olayları ile ilgili de bir çalışma başlattıklarını söyleyen Çağlar "İTO, İstanbul Sanayi Odası (İSO), Deniz Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Borsası ile toplantı düzenleyerek olayın sosyal boyutu hakkında ve ticaret tarafı ile görüş alışverişinde bulunacağız" dedi. Gazetecilerin gezi parkı olayları ile ilgili STK'ların geç açıklama yaptığı yönündeki sorusuna Çağlar, "Yaşanan olaylar sağduyu ve iletişimle çözülebilir. Olayın başlamasından bir hafta sonra İTO ve diğer sivil toplum kuruluşları (STK) gerekli açıklamaları yaptı. Geç kalındığını düşünmüyorum açıkçası. Olayların seyrine baktık, iyi tetkik ettik ve açıklamamızı yaptık. Ani tepki yerinde olmazdı" dedi. İstanbul'u ilgilendiren hiçbir konuda İTO ve diğer STK'ların kabuklarına çekilmeyeceğine vurgu yapan Çağlar "Biz ekonomiye rakamlarla, insanlara duyularla bakıyoruz" diye konuştu. Yaşanan olayların ekonomik boyutunu da değerlendiren Çağlar, makro ekonomiye zarar veren bir durum olmadığını ancak olay bölgesindeki esnafın zarar gördüğünü dile getirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...