Bülent Arınç, Hepimizin alacağı çok büyük dersler var

/ Kaynak: AA
Bülent Arınç, Hepimizin alacağı çok büyük dersler var

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bülent Arınç katıldığı Hıtamuhu Misk-Esma-i Hüsna programında, 'Hepimizin alacağı çok büyük dersler olduğuna inanıyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Haliç Kongre Merkezi'nde, Akabe Vakfı tarafından düzenlenen "Hıtamuhu Misk-Esma-i Hüsna" Programı'na katıldı. nbsp;Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "İstanbul'da biraz ötede başka topluluklar var, başka duyguların içindeler, onlar da kendilerince tatmin oluyorlar. Ama biz buraya geldik, burayı tercih ettik. Çünkü buradan hepimizin alacağı çok büyük dersler olduğuna inanıyorum" dedi. nbsp;Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Haliç Kongre Merkezi'nde, Akabe Vakfı tarafından düzenlenen "Hıtamuhu Misk-Esma-i Hüsna" Programı'na katıldı. Arınç, kongre merkezine eşi Münevver Arınç ile Kıyı Emniyeti'ne ait bir tekneyle geldi. nbsp;Toplantıda konuşan Arınç, bu toplantının düzenlenmesi ile çok bereketli ve hayırlı bir çalışma yapıldığını ifade ederek, "Bunun ispatı da İstanbul'un bu en büyük toplantı salonunu dolduran binlerce kardeşimiz. Bir Kur'an, hadis, Esma-i Hüsna çalışmasının bu kadar ilgiyle takip edildiği, bu kadar memnun kalındığı, gönüllere, kalplere, dimağlara bu güzel bilgilerin böylesine yerleştiği ve herkesin eşini, dostunu, çocuklarını da davet ederek koşa koşa geldiği bu toplantının bereketinin anlaşılması lazım" dedi.Bugüne kadar pek çok toplantıya katıldığını ancak bugünkü toplantının farklı olduğunu anlatan Arınç, "Böylesine samimi, ihlaslı, insanların yüzünün ay gibi parladığı, koşarak geldiği, birbirine dostça sarıldığı, birbirini görmekten çok mutlu olduğu, Rabbine şükrettiği, büyük bir bereketi adeta eliyle tutuyormuş gibi yaşadığı herhalde başka bir toplantı hatırlamıyorum" diye konuştu.
Toplantının, Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamda ifade ettiği anlama da değinen Arınç, şunları söyledi:
"İstanbul'da biraz ötede başka topluluklar var, başka duyguların içindeler, onlar da kendilerince tatmin oluyorlar. Sloganları var, sosyal medyadan paylaştıkları var, inandıkları yaşam tarzı içersinde onları mutlu eden olaylar var. Bir başka yerde çatışma var, kavga var, nefret var, birbirilerinin boğazlarına sarılıyorlar. Bir başka yerde bütün bunlardan habersiz yaşayan insanlar var. Ama biz buraya geldik, burayı tercih ettik. Çünkü buradan hepimizin alacağı çok büyük dersler olduğuna inanıyorum."
Kulluk şuuruna erebilmenin, hesap gününün varlığına inanmanın ve ona uygun bir hayat tarzı sürmenin önemli olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:
"Bu kadar hay huylar içinde, bu kadar günlük meşgaleler içinde, bu kadar başka başka şeyleri ciddiye alarak onların peşinde koşmak bir tarafa. Ama biz bugün kulluğumuz ve Rabbimize olan vazfilerimizi hatırlayabilirsek, bu hepimiz için dünya ve ahiret saadetine vesile olacak. Olayları anlamak için de buna ihtiyacımız var. Birilerinin bizi uyarması lazım, silkelemesi lazım. Ne yapıyoruz, nasıl yapıyoruz? Her yaptığımız işin veya yapamadıklarımızın hesabını verebilmek çok önemli. Bütün bu olaylar ve buna benzer olaylar, bundan sonra maruz kalacaklarımız, gördüklerimiz veya göreceklerimiz bizi sık sık kendimize getirmeli. Biz kimiz, ne yapıyoruz, nasıl yapıyoruz, yapmadıklarımız var mı? Kulluk şuuru bir kenara kaldı da mevki, makam veya dünyevi hırslar peşinde miyiz? Birilerinin bizi sarsması lazım. Birlerinin bize, yüzümüze bakarak yanlış yapıyorsun, aslında Rabbimiz'in bize gösterdiği budur, Kur'an hakikati budur, Peygamber'in hadisi, sünneti budur, Kelam-ı Kibar budur, şu şu şu budur demesi lazım. Bize kalırsa biz bundan uzağız. Çünkü bütün zihnimiz, fikrimiz o andaki olayı çözmekle meşgul. Halbuki bunun bir öncesi olduğu gibi bir sonrası da olacak. Peki biz bunla uğraşmak için mi dünyaya geldik? Sadece lokal bazı çarelerle bu işten kurtulup pazartesiyi teminat altına almak için mi geldik? Hayır. Asla ve kata. Ahiret var, hesap günü var. Yaptıklarımız, yapamadıklarımız var. Mutlaka hesaba çekileceğiz."
"Bütün maratonlar 42 kilometre ama hepsi mutlaka birinci adımla başlıyor" diyen Başbakan Yardımcısı Arınç, "Hamdolsun bugün sonuçlanan, güzel bir işin bereketini gördüğümüz ve fiilen yaşadığımız bir gündür. Hocamız gayret ettiler, azmettiler ve bugünlere geldiler" ifadelerini kullandı.
Bütün siyasi sıfatlarını, mülki sıfatlarını bir kenara koyarak bu toplantıya eşiyle geldiğini belirten Arınç, "Esasen böyle bir toplantı ilaç gibi geldi. Esma-i Hüsna'nın insanımıza anlatılmasında, sohbetlerinin yapılmasında, bu ilahi gerçeklerin ortaya konulmasında en büyük pay sahibi olan çok muhterem Hocaefendi Mustafa İslamoğlu kardeşimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
Yazar Mustafa İslamoğlu'nun 2008'den bu yana sürdürdüğü "Esma-i Hüsna" derslerinin kapanışı niteliğindeki programa, Akabe Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Karakaş, Yardımeli Derneği Başkanı Sadık Danışman ile siyaset, akademi ve sivil toplum kuruluşlarından davetliler katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda "Yetmez mi?" başlıklı, insanın anne rahmine düşmesinden itibaren başlayan gelişme sürecini Allah'ın isimleriyle anlatan film gösterildi. Programda İslamoğlu da Esma-i Hüsna derslerinin sonuncusu niteliğinde bir konuşma yaptı.
Programda, İslamoğlu, Başbakan Yardımcısı Arınç'a bir plaket takdim etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...