Tuna Nehri'nde su seviyesi rekor kırdı

/ Kaynak: İHA
Tuna Nehri'nde su seviyesi rekor kırdı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Orta Avrupa'da yaşanan aşırı yağışlar sonrası Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de su seviyesi 8 metre 87 santimetre yüksekliğe ulaşarak rekor kırdı.

Orta Avrupa'da yaşanan aşırı yağışlar sonrası Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de su seviyesi 8 metre 87 santimetre yüksekliğe ulaşarak rekor kırdı. nbsp;Geçtiğimiz hafta içerisinde Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya'yı etkisi altına alan nehirlerdeki su taşkınları hafta sonu itibarıyla Macaristan'ı da etkisi altına almış, binlerce kişi evlerinden tahliye edilmek zorunda kalmıştı. Macaristan Başbakanı Viktor Orbán, şehirden geçen Tuna Nehri'ndeki su oranının bugün zirve yaptığını, özellikle önümüzdeki iki günün çok kritik olduğunu, nehir kenarlarını güçlendirme işlemlerinin devam ettiğini açıkladı. 2006 yılında 8,6 metreye kadar yükselerek rekor kıran Tuna nehrinin bu sefer Budapeşte'de 8,87 metreye kadar yükselerek yeni bir rekor kırdığı ifade edildi. Şu ana kadar Tuna Nehri kıyısındaki güçlendirme ve koruma çalışmalarında binlerce gönüllünün çalıştığı, 3 milyon kum torbasının nehir kıyısına yığıldığı ve 44 yolunda trafiğe kapatıldığı açıklandı. nbsp;Budapeşte'de yaşayan Tünde Szabo, hayatı boyunca Tuna Nehri suyunun bu kadar yükseldiğini görmediğini, gerçekten korkulu anlar yaşadığını söyledi.40 yıldan bu yana Budapeşte'nin kıyısında yaşadığını açıklayan Eva Török ise, nehir suyunun yükselmesine karşın Macar yetkililerin çok iyi önlemler aldığını, bu sayede taşkınların halka fazla zarar veremediğini kaydetti. Eva, son dönemlerde sağanak yağmurlar nedeniyle Tuna nehrinin taşmasına engel olunamadığını, Macar halkının olağanüstü dayanışma göstermesiyle on binlerce kum torbasından yapılan setlerin insanlara zarar veremediğini belirtirken, bir daha böyle felaketlerin yaşanmaması için Allah'a dua ettiğini söyledi.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...