Taksim'de son durum

Taksim'de son durum

GÜNDEM Haberleri

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin Taksim Meydanı'nda bekleyen göstericiler, çevik kuvvet ekipleri tarafından dağıtıldı.

Gümüşsuyu Caddesi'nde toplanan çok sayıda çevik kuvvet ekibi, saat 07:30'da Taksim Meydanı'na girdi. Göstericiler taş, havai fişek ve şişeler atarak polis ekiplerini püskürtmeye çalıştı. Kısa süreli çatışmanın ardından polis güçleri Taksim Meydanı'na girdi. Direnen eylemcilere polisin biber gazıyla müdahalesi üzerine Tarlabaşı ve Sıraselviler yönündeki ara sokaklara dağılan göstericiler, polise taş, molotof kokteyli ve misket attı.

Müdahale esnasında polisler ve göstericiler arasında yaralananlar olduğu öğrenildi. Taksim Gezi Parkı'nda bekleyenlere yönelik bir müdahale olmayacağı yalnızca anıt çevresindekilerin dağılmasının istendiği yönünde anons yapan polis, anıttaki flamaları söktü. nbsp;

Polis, anıt çevresinde güvenlik önlemi aldı. Eylemcilere tazyikli su sıkan TOMA aracı atılan bir havai fişeğin kendisine isabet etmesiyle alev aldı. Anında müdahale sağlanarak ateş kısa sürede söndürüldü.
Ekipler meydandaki pankartları ve flamaları temizledi. AKM binasının üzerinde ise sadece Türk Bayrağı ve Atatürk resmini kalacağı şekilde bina pankartlardan temizlendi. nbsp;Gezi Parkı'nda tedirgin bekleyiş devam ediyor. Parkın içinde bekleyenler sosyal medya üzerinden fotoğrafları paylaşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...