Vali Mutlu, Gezi'deki gençlere teşekkür etti

Vali Mutlu, Gezi'deki gençlere teşekkür etti

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, polisin Taksim'e müdahalesiyle ilgili açıklamalarda bulundu .

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bu sabah yapılan çalışmanın hedefinin, Taksim Meydanı'na çıkıldığı andan itibaren kamuoyu ile net bir şekilde paylaşıldığını belirterek, "Şu anda Taksim Meydanı ve çevresinde, sakin bir bekleyiş içerisinde kontrollü duruşumuzu muhafaza ediyoruz" dedi.

Vali Mutlu'nun açıklamalarından satış başları;

Taksim Atatürk Kültür Merkezi'deki pankartları kaldırmak için bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Taksime çıkıldığı andan itibaren bilgiler kamuoyunu ile paylaşılmıştır. Bu paylaşımlarda ifade edildiği gibi kesinlikle Gezi Parkı ile ilgili müdahalenin olmayacağı keza Taksim'e de müdahalede bulunulmayacağı ifade edildi. Taksim Atatürk Anıtı ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki materyaller toplandı. nbsp;

Gezi Parkı'na yönelik hiçbir müdahalemiz olmayacaktır. Özellikle Gezi Parkı'nda kalan gençlerin bu çatışma ortamına çekilmek istendiğini görüyoruz. Gençlerin kışkırtma ve tahriklere uymamasını değerli ve anlamlı buluyoruz. Bu yaklaşımlarıyla polise yardımcı olmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Taksim'de sis bombaları ve molotoflarla, polisin çok fazla gaz bombası kullandığı izlenimi yaratarak, toplum psikolojisine yönelik algı oluşturma ve polisle çatışma oluşturma gayretleri olmuştur. Burada mükemmel bir işbirliği yürütülmüştür. Bu işbirliğinin devam etmesini diliyorum. Polisimizi ve Taksim'de bize yardım eden sivil grupları tebrik ediyorum. Çatışmalarda ciddi şekilde bir yaralanma olmadı. Gördüğünüz gibi polis aracını yakma noktasına kadar geldi. Birtakım gözaltılar yapıldı ve gözaltı işlemleri devam edecek. Karşımızda, benim bir fikrim var diyenlerin ötesinde 'Benim telsizim var, molotofum var, havai fişeğim var' diyenlere karşı mücadelemiz var. Telsiz donanımlarına kadar var olan bu gruplara karşı mücadelenin ne kadar hassas olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.

Gezi Parkı'na gidebilirim. Oradaki gençlerle farklı kanallardan irtibatımızı sürdürüyoruz, hepiniz de takip ediyorsunuz. Kendilerini o gruplardan tamamen ayırmışlar ve polisimize yardıımcı olmuşlardır. Benim tweette belirttiğim gibi davranmışlardır. Onlar da beni ziyaret edebilirler. Yeni diyaloglara ihtiyaç var. Biz, insanımızla her ortamda görüşmeye hazırız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...