İran yeni cumhurbaşkanını seçecek

İran yeni cumhurbaşkanını seçecek

DÜNYA Haberleri

İran'da Cuma günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde reformcular Hasan Ruhani etrafında birleşti

İran Cuma günü yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Son 24 saatte iki adayın çekilmesiyle seçimde yarışanların sayısı 6'ya düştü. Reformcu kanat Hasan Ruhani'nin arkasında birleşirken, dini lider Ayetullah Hamaney iki muhafazakar adayı destekliyor. İran'da halk Cuma günü Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yerine yeni bir cumhurbaşkanı seçmek için sandık başına gidiyor. Seçimlere üç gün kala reformcular ile muhafazakarlar destekleyecekleri adayları belirledi.
Reformcu kanadın adaylarından biri olan Muhammed Rıza Arif, reformcu Hasan Ruhani'ye destek vermek amacıyla seçimlerden çekildiğini açıkladı.
İran'da 2001-2005 yılları arasında Cumhurbaşkanı olan Muhammed Hatemi'nin isteği üzerine adaylıktan çekildiğini belirten Arif, reformcuların lideri olarak tanımladığı Hatemi'nin kendisine gönderdiği mektupta seçim sahnesinde bulunmasının yararlı olmayacağını bildirdiğini, bu gerekçeyle çekilme kararı aldığını söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...