Esad, kan dökmeye devam ediyor, 200 ölü

/ Kaynak: CHA
Esad, kan dökmeye devam ediyor, 200 ölü

DÜNYA Haberleri  / CHA

Suriye'de, yönetime bağlı ordunun saldırılarının yanı sıra, muhaliflerle Esed güçleri arasındaki çatışmalarda dün ülke genelinde en az 200 kişinin öldü.

Suriye'de, yönetime bağlı ordunun saldırılarının yanı sıra, muhaliflerle Esad güçleri arasındaki çatışmalarda dün ülke genelinde en az 200 kişinin öldüğü belirtildi. Merkezi Londra'da bulunan İnsan Hakları Gözlemevi, başta Şam, Halep ve Deir Ezzor olmak üzere ülke genelinde en az 200 kişinin öldüğünü duyurdu. Muhalifler ayrıca, kuşatma altındaki Şam'ın Ğuta bölgesine un ve gıda maddeleri ulaştırmak isteyen 26 kişinin Hizbullah destekli Esed ordusu tarafından öldürüldüğünü aktardı. Dün Şam'ın merkezindeki Merce Meydanı'nda polis karakolunun hedef alındığı çifte bombalı saldırıda 14 kişi ölmüş, 31 kişi de yaralanmıştı. Öte yandan Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'i almak isteyen Esed'e bağlı ordu ile Halep'i korumak isteyen muhaliflerin takviye güç topladıkları belirtiliyor. Esed ordusu stratejik Kuseyr kasabasını aldıktan sonra Halep'i de almak için saldırı gerçekleştireceği ifade ediliyor. Halep'te olası çatışmanın uzun zaman alacağı ve çok kanlı olacağı belirtiliyor.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...