EXPO 2020 adayı İzmir'den Paris'te muhteşem sunum

/ Kaynak: CHA
EXPO 2020 adayı İzmir'den Paris'te muhteşem sunum

DÜNYA Haberleri  / CHA

EXPO 2020 için Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın başkanlığında Fransa'nın Başkenti Paris'te bulunan İzmir heyeti, sunumunu gerçekleştirdi.

Paris'te OECD merkezinde gerçekleşen sunumda Bakan Bağış, BIE delegelerine tarih boyunca hatırlanacak EXPO'ya imza atmak için oylarını İzmir'e verme çağrısı yaptı. Sunumda ayrıca Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Margaret Chnan da DSÖ'nün İzmir'in adaylığına destek verdiğini açıkladı. Dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid'in İnciraltı EXPO alanı ile ilgili mimari projesi ve 'İzmir'in EXPO 2020 Herkes İçin Sağlık' temasına uygun olarak oluşturulan 'EXPOMan' maskotu da hazırlanan çizgi filmle 'Herkes İçin Sağlık' temasının önemine vurguladı. Sunumda ayrıca geçtiğimiz günlerde dünyanın değişik ülkelerinden İzmir'e gelen 650 çocuğun görüntülerine yer verilerek, "Dünya çocuklarının sağlıklı geleceği için oylarınızı İzmir'e verin" denildi. nbsp;İzmir heyeti adına Defne Samyeli sunuculuğu üstlendi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış dünyanın hatırlayacağı bir EXPO için İzmir'in seçilmesi gerektiğini vurguladığı konuşmasında hükümetin İzmir EXPO'suna tam destek verdiğini hatırlattı. Bakan Bağış, "2020'de İzmir'de gerçekleştirilecek olan bir Dünya EXPO'sunun, Türkiye üzerinden uluslararası alanda Avrupa Birliği'nin kuruluş ilkelerini tanıtacağına inanıyorum. İzmir, kim olursanız olun ya da nereden gelirseniz gelin, mutlaka kendiniz için bir şeyler bulabileceğiniz bir şehirdir. Eğer İzmir bu seçimi kazanırsa, hepinizi temin ederim ki, İzmir dünya sahnesinde sonsuza dek iz bırakacaktır." dedi. Konuşmasında dünyanın ilk hastanesinin kurulduğu ve Hipokrat'ın doğum yeri olan İzmir'le ilgili vurgularına devam eden Bakan Bağış, "Hep birlikte sağlıklı yaşamın kimliğini dünya 2020 EXPO'sunun sloganı haline getirelim. İzmir'de yapılacak bir EXPO, yurttaşları için daha yüksek hayat şartları sağlamak için benzersiz reformlar gerçekleştiren bir ülkede yapılacak bir EXPO demektir. Yılın 300 günü güneşli olan; doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı ziyaretçileri kendine çeken İzmir, çoğunlukla outdoor aktivitelerinden oluşan EXPO için mükemmel bir seçimdir. Elbette diğer aday şehirler de iyi birer seçimdir. Ancak muhteşem bir EXPO istiyorsanız, İzmir'i seçin. Dünyanın 2020'yi hatırlamasını istiyorsanız, oyunuzu İzmir'e verin." dedi.


VALİ TOPRAK: RÜYAYI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ


İzmir'in yeni Valisi Mustafa Toprak ise 4 milyon İzmirli'nin selamını getirerek başladığı konuşmasında insanlık için büyük bir rüyaya sahip olduklarını belirterek, "Bu rüyanın adı, 'Herkes için sağlık'. Bu rüyayı gerçekleştirmek için şehrimizin deneyimini dünyanın geri kalanıyla paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Tarihe altın harflerle geçecek bir EXPO hayata geçirmek istiyoruz." dedi. Vali Toprak konuşmasında ayrıca EXPO için İzmir'in kent içindeki en değerli yerlerinden biri olan, deniz kenarındaki İnciraltı'nda kalıcı SPA merkezlerinin, kaplıcaların, hastanelerin olacağı bir sağlık turizmi alanı inşa edileceğini belirtti. Toprak, "Sergi alanı olarak kullanacağımız 276 hektarlık bölüm ise, EXPO sonrasında Avrupa'nın en büyük kalıcı şehir içi parkına dönüştürülecek. Böylelikle bu alan, EXPO 2020 sonrasında sadece İzmir'e ve Türkiye'ye değil, tüm dünyaya hizmet eden kalıcı bir terapi ve tedavi merkezi olacak." diye konuştu. Vali Toprak'ın konuşmasının ardından İzmir'in tanıtım filmi gösterildi. Filmde dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid tarafından hazırlanan İnciraltı master planı da yer aldı.
THY'DEN İZMİR'E SEFER GARANTİSİ nbsp;
THY Genel Müdürü Temel Kotil ise Türkiye'nin küresel markası THY'nin gelecek hedefleri hakkında bilgilere yer verdiği konuşmasında "Büyüyen filosu, yeni uçakları ve hizmet kalitesiyle Türk Hava Yolları son iki yıldır üst üste Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi seçildiğini belirterek, "İstanbul ve İzmir, Türk Hava Yolları'nın en iki önemli merkezi. Bugün Türkiye'den 3 saatlik uçuşla 78 şehre, 4 saatlik uçuşla 118 şehre, 5 saatlik uçuşla 143 şehre ve 66 ülkeye ulaşmak mümkün. Bu şehirleri sadece 45 dakikalık kısa bir uçuşla EXPO 2020 aday kenti İzmir'e bağlıyoruz." dedi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda gerçekleşecek yeni yatırımla 25 milyon yolcuya hizmet verileceğine dikkat çeken Kotil, "İzmir ve çevresi bugün 6 milyona yakın yabancı turist çeken önemli bir destinasyon. İzmir, 2020 yılında 10 milyonu aşkın yabancı turist ağırlıyor olacak. Bu turistlerin önemli bir bölümünü THY olarak biz taşıyacağız. Biz, Türk Hava Yolları olarak, EXPO 2020'yi düzenleme ayrıcalığını İzmir kazandığı takdirde, pek çok ülkeye ve şehre İzmir'den ilave ve direkt sefer koymanın garantisini veriyoruz. Türk Hava Yolları'nı ve İzmir'i seçtiğiniz için teşekkür ederim." şeklinde konuştu. nbsp;
DSÖ'DEN İZMİR'E AÇIK DESTEK
Dünya Sağlı Örgütü Direktörü Margaret Chan da video konferans yöntemi ile seslendiği BIE delegelerine Türkiye'nin adaylık teması 'Herkes İçin Sağlık' a vurgu yaptı. Türkiye'nin sağlık sektöründe uyguladığı yeniliklerle dünyaya örnek olduğunu ifade eden Khan, "Türkiye'nin çalışmaları DSÖ'de de büyük yankı buldu. Türkiye'nin adaylığını DSÖ olarak destekliyoruz." dedi.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...