Rusya Günü'nde, Putin karşıtları sokaklara döküldü

/ Kaynak: CHA
Rusya Günü'nde, Putin karşıtları sokaklara döküldü

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya'nın başkenti Moskova'da Kremlin karşıtı muhalif gruplar 'Rusya Günü'nde protesto eylemleri için sokaklara çıktı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Kremlin karşıtı muhalif gruplar protesto eylemleri için sokaklara çıktı. Sovyetler Birliği'nden ülkenin bağımsızlığı vesilesi ile kutlanan 12 Haziran "Rusya Günü"nde yaklaşık 10 bin kişi Kalujkaya Meydanı'nda toplanarak, Yakimenyaka Cadddesi'nden Kremlin karşısında yer alan Bolotnaya Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. nbsp;Eylemciler 6 Mayıs 2012'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yeniden devlet başkanı seçilmesini protesto için yaptıkları gösteride yaklaşık 650 kişi göz altına alınmıştı. Gözaltında tutulanların fotoğraflarını taşıyan eylemciler "özgürlük" çağrısı yaptı. Geçen yıl yaşanan olaylarda gözaltına alınanlardan 12 kişinin mahkemesi sürerken, 16 eylemci ile ilgili de soruşturma aşaması devam ediyor.Moskova polisi eylemlere 5 bin kişinin katıldığını belirtirken, muhalif liderler 20 bin kişinin eylemlerde yer aldığını söyledi. Yürüyüşe bağımsız milletvekili Dmitri Gudkov, muhalif politikacı Vladimir Rıjkov, muhalif gazeteci Dmitri Bıkov ve muhalif isimler Aleksey Navalnı ve Mihail Kasyanov yer aldı. Navalnı Eylül'de yapılacak yerel seçimlerde Moskova belediye başkanlığına aday olduğunu açıkladı. nbsp;
Polisin yasaklı grupların yer aldığı döviz ve pankart taşımaları nedeni ile bazı göstericileri göz altına aldığı ifade edildi. Aktivisit İlya Yaşin Twitter'dan eylemcilerin yargılanmasına katılan hakim ve savcıları demir kafes ardında gösteren dövizleri taşımasına polisin izin vermediğini yazdı.
Rusya İnsan Hakları Ombudsmanı Vladimir Lukin, Moskova belediyesinden izin alınarak yapılan protesto eyleminde şimdiye kadar olumsuz bir durumun yaşanmadığını, kendisinin de protesto gösterilerini izlediğini ifade etti.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...