Başbakan Erdoğan AB kararlarını tanımıyoruz

Başbakan Erdoğan AB kararlarını tanımıyoruz

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Birliği'nin bizimle ilgili alacağı kararı tanımıyoruz. G8 ile ilgili yapılan gösterilerde 30'u aşkın gösterilerde göstericiler yerlerde süründürüldü,

Başbakan Recep Tayyih Erdoğan, yasa ile kapatılan belediyelerin AK Partili başkanlarına sesleniyor. Erdoğan, Bölgesel milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık diyerek "Partimizin kuralı 76 milyonun her bir ferdi bizim nazarımızda birdir beraberdir nbsp; kardeştir" dedi.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

REYHANLI SALDIRILARI76 milyonun her bir ferdi bizim nazarımızda birdir, beraberdir, kardeştir. Biz ayrım yapmadık. Ama şu anda muhalefet bu ülkede mezhebi bir kaşıma geyretindedir. Son Hatay olayında bu işin tahrikçilerinin ana muhalefet partisi mensubu olduğu ortaya çıkmıştır. Bu işin bir numaralı şüphelisi de yakalandı ve her şey bir bir dökülüyor. CHP milletvekillerinin Suriye'ye giderek neler yaptığı, bize neler taşıdıkları hepsi ortada.

"ÜLKE KAZANSIN DA BİZ KAYBEDELİM"
Bu birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi kimseye bozdurtmayacağız. Birileri 'AK Parti kaybetsin de ülkeye ne olursa olsun' anlayışındalar. Ama biz 'Ülke kazansın da biz kaybedelim' diyoruz.

BÜYÜKŞEHİR YASASI
Sandıkta başarılı olamayanlar, sandık dışında ne alırım derdindeler. CHP'ye, MHP'ye, BDP'ye oy verenler benim kardeşimdir. Onlar gerçekleri bilmiyorlar. Benim İçişleri Bakanı'm vali, oradan gelme. Bunu valilerle konuştuğumuzda sen en ücra köşeye hizmeti götürebilir misin? Köylerle daha yakın çalışan sizlersiniz. Kaymakam köylere hizmet götürebiliyor mu? Aracı yok, makinesi yok. Yaşadığımız bu. Peki şimdi ne oluyor? Şimdi mülki sınırlar büyükşehir sıınırına alındığı için oarada artık güçlendirilmiş bir yapı var. Köy de mahalle oluyor. Köy mahalle olduğu için ilçe belediyesi bütün hizmeti oraya götürecek. Büyükşehir ne yapacak? Oraya hizmeti götürecek.

SEÇME SEÇİLME YAŞI
Makamlar gelip geçicidir, baki olan hizmettir. Siz de bizler de yaptığımız eserlerle anılacağız. İyi eserler bırakırsak hep dualarla yad edileceğiz. Kişi oturduğu makama bir değer katmıyorsa, o makama yük oluruz. AK Parti daha kurulurken tüzüğüne 3 dönem kuralını koydu. Neden? Dedik ki arkadan bir nesil geliyor.
Seçilme yaşını 18'e indirebilmek için çalışma yapıyoruz. Gençliğine parlamento yolunu açmada bu kadar cesur hareket eden bizim iktidarımızdır. Nerede CHP, MHP? Çıksınlar destek versinler.

GEZİ PARKI OLAYLARI
2 haftayı aşkın bir süredir devam eden gösteriler sizleri de halkımızı da rahatsız ediyor. Sessiz yığınlar sabırla, itidal içinde gelişmeleri takip ediyor. Yarın gösteriler yoluyla oynanan oyunlarıı görüntülerle, milletimizle paylaşacağız. Bizim yapacağımız mitingler bir kitlenin karşısına başka bir kitle çıkarma amacıyla yapılmıyor. Bu mitingler sessiz yığınların sesini hem Türkiye'ye hem de dünyaya duyuracak. Şu anda bazı medya kuruluşları, uluslararası medya kuruluşlarıyla birlikte ahlaksız bir yayın yapıyor. Sanki tüm Türkiye yanıyor.

"AP'NİN ALACAĞI KARARI BEN TANIMIYORUM"
Bütün belediye duraklarını, otobüsleri, emniyetin araçlarını, 200 kadar sivil vatandaş aracını kimler yaktı, yıktı? Bunları dürüst olarak anlatmak bizim görevimiz. Yapacağımız mitingle bunları anlatacğız. Dünn AP'de birileri çıkmış bir şeyler söylemiş. AP'nin bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum. Bu kararı alanlar önce Yunanistan'a baksınlar. Yuunanistan'da halk ile polis karşı karşıya geldiğinde AP ne yaptı?

"SENİN HADDİNE Mİ?"
Senin haddine mi? Önce bir olayları doğru anlayacaksın. Genişlemeden sorumlu üyeleri buraya geliyor, bana bir şey demiyor gidiyor tweet atıyor.

"O PAÇAVRALAR 24 SAAT İÇİNDE İNECEK' DEDİM"
Biz bu ülkede hakikaten çevreci olan genç kardeşlerimi ve onlarla birlikte olan büyüklerle dün akşam görüştük ve kendilerine de açık açık söyledik. Bu illegal örgütlerle aranıza perde çekmek zorundasınız. Siz istediğiniz kadar bizim onlarla bağlantımız yok deyin. Aynı yerdesiniz ve benim polisimle karşı karşıyasınız. Kurunun yanında yaş da yanar. Anıttaki ve AKM'deki paçavraları gördünüz mü? İçişleri Bakanı'ma o paçavralar 24 saat içinde inecek, bunlar oradan temizlenecek dedim. Hep söyledim, samimi dürüst olanların başımızın üzerinde yeri var.

"KASIMPAŞALIYIM, GEZİ PARKI'NI İYİ BİLİRİM"
Kusura bakmasın, bazılarının otelin üst katlarından gezi parkını seyretme ihtiyacı olabilir ama benim yok. Çünkü benim gençliğim oralarda geçti. Bir Kasımpaşalı olarak orayı çok iyi biliyorum. Kimse bize Gezi Parkı'yle ilgili ders vermesin.

"GEZİ PARKI SİDİK KOKUYOR"
Gezi Parkı sidik kokuyor. Ama burada samimi olanları kastetmiyorum. Gidiyorlar bazı otellerde o ihtiyaçlarını gideriyorlar. Tabii her durum orada onlara göre meşru. Bunları da güya çevrecilik adına yapıyorlar. AKM temizlendi, anıt temizlendi ve benim polisim orada görevlerini yapacak. Türkiye'de demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. Herkesin burada hukuk kurallarına uygun olarak hareket etme ihtiyacı vardır. Biber gazını güvenlik güçleri kullanabilir mi? Evet. Avrupa ve Amerika dahil bu her yerde kullanılır. Biber gazı yeri geldiğinde kullanılır.
Bizim 600'ü aşkın polisimiz yaralandı. Bir komiserimiz şehit oldu. Yatıyorlar, kalkıyorlar polis de polis.

"PLEBİSİT YAPALIM"
İşte ben o samimi, çevreci kardeşlerime diyorum: Bizi daha fazla üzmeyin, oradan çekilin. Bizi o terör örgütünden olan uç kitleyle bırakın, Gezi Parkı'nı temizleyelim. Çünkü Gezi Parkı'nın sahibi onlar değildir. nbsp;
Akşam gelenlere dedim ki bu konuda bu kadar hassas mısınız? O zaman bir plebisit yapalım. Referandum değil plebisit çünkü, referandum ancak anayasa oylamaları ile ilgili olarak yapılabiliyor. Plebisit, o ildeki belediyenin yapacağı bir uygulamadır. Bunu daha geniş çerçevede İstanbul için yapabilir. Bu yerel yönetimlerde 15. maddede açıklanıyor. Yerel yönetimler yasasında belirlenmiş bir şey. Bu adımı bu şekilde atabiliriz. Gelen arkadaşların bir kısmı buna sevindi bir kısmı karşı çıktı. Bunun aslında kamuoyu araştırmasını 2011 seçimler öncesinde yaptım. Yaptıktan sonra da İstanbul'a, size yeni dev proje dedim. 3000 kişinin karşısında bunu basına açıkladım, o kadar sevdiler, beğendiler. Bugüne kadar da olumsuz bir şey duymadım. nbsp;
##tgvideo##



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...