Orman'dan rakiplere taş

Düzenleyen:
Orman'dan rakiplere taş

SPOR Haberleri

“(Demirören kolluyor algısına). Yıldırım Demirören döneminde 15 kupa verilmiş ve Beşiktaş 1’ini almış. O da hakkıyla. Diğer 14’ü F.Bahçe ve G.Saray’ın. AyIPTIR” “Derbinin pazartesi oynanmasına Galatasaray Kulübü isyan ediyor. Eee geçen sezon Olimpiyat’ta pazartesi günü oynarken NEREDEYDİNİZ...

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, beIN Sports’a konuştu… Önemli mesajları, göndermeleri ve hedefleri vardı. UEFA Avrupa Ligi’ni, geride kalan olaylı Fenerbahçe kupa maçını, pazartesi oynanacak Galatasaray derbisini, şampiyonluğu, Şenol Güneş’in durumunu yorumladı. İşte Orman’ın açıklamaları…
¥ UEFA’DAKİ HEDEF NEDİR?
Gidebildiğimiz yere kadar

“Beşiktaş büyük kulüp ve gidebildiği yere kadar gidecek. İnşallah Allah buraya UEFA Kupası getirmemizi nasip etsin. Manchester United’ı dışarıda bırakıyorum ama diğerleri bizim kadar eski kulüpler değil. Bizim kadar iyi oyuncuları yok. Taraftarı bizimki gibi değil. Galatasaray’ın 2000’deki başarısı büyük başarıydı ama o günden sonra Türkiye’ye kupa getirmemek bizim ayıbımızdır. Ben Fenerbahçe ve Osmanlıspor’un elenmesine üzüldüm.”
ŞAMPİYONLUK NİSAN’DA GELİR Mİ?
Çok gerçekçi değil

“Nisan ayında şampiyonluk söylemini gerçekçi bulmuyorum. Başakşehir, Galatasaray ve Fenerbahçe var. Daha önümüzde çok maç var. Beşiktaş iyi yolda mı? Fena değil, daha da iyi olmalıydı. Beşiktaş, Karabük’te kaybetmemeliydi. Hakemin arkasına sığınacak bir kulüp değil Beşiktaş.”
¥ RAKİPLERİN İSYANININ SEBEBİ
Baskı ve algı

“Bir rakibimizle (Fenerbahçe) 10, bir rakibimizle (Galatasaray) 7 puan farkımız var. Onlar önümüzde olsa bu konulara hiç girmezlerdi. Taraftarın baskısı yüzünden hakemlerle ilgili baskı oluşturmak, algı yapmak istiyorlar. Bu en kolay iş. Alışmışlar. Eskiden gelen alışkanlık. Bunu artık kimse yemiyor. Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı yemiyor.”
¥ RAKİPLERE SATAŞMALARA…
Taraftar da inanmıyor

“Şenol Hoca da söylüyor, bizim maçımızı seyreden mutlu olsun. Amacımız yenerken bile saygı duyulan bir camia olmak. Başka kulüplere dalmak sempatik değil. Sokakta Galatasaraylı, Fenerbahçeli ve Bursasporlu herkes yanımıza geliyor fotoğraf çektiriyor.”
¥ PAZARTESİ İTİRAZINA…
Geçen yıl neredeydiniz!

“Galatasaray derbiyi niçin pazartesi oynuyoruz diye soruyor. Geçen sene Olimpiyat’ta pazartesi oynarken neredeydiniz. Ona neden itiraz etmediniz. Sezon başından bu yana hep pazartesi oynuyoruz. Bazen Şenol Hoca da kızar. Galatasaray bir gün dinlense ne olur, dinlenmese ne olur? Böyle ucuz hesaplar büyük camialara yakışacak şeyler değil. Bir gün az dinlense Galatasaray yenecek diye bir durum mu var? Beşiktaş bir gün fazla dinlense kesin kazanacak mı?”

¥ G.SARAY’IN AÇIKLAMASINA
Taraftar baskısındandır

“Dursun Bey’i çok severim. Sıkıntılı, hoca değiştirdiler. Taraftar baskısından dolayı açıklama yapılmasını doğru bulmuyorum. Ama bizim de bu tip durumlarda reaksiyon verdiğimiz oluyor. Galatasaray’ın maçlarını açıkcası takip etmiyorum. Haksızlıklar oluyor mudur? Onlara da oluyordur, Fenerbahçe’ye de oluyordur.”
¥ GÜNEŞ İLE SÖZLEŞME 
Aramızda sorun olmaz

“Şenol Hoca art niyeti olmayan çizgileri olan sevdiğim bir ağabeyimdir. Şenol Hoca ile kontrat olarak bir sıkıntımız yok. Bunlar çok önemli şeyler değil. Rakiplerimize bakıyorsunuz kontrat yapıyorlar, bozuyorlar. Bunlar önemli değil. Ben de Şenol Hoca da niyetimizi biliriz. Şenol Hoca da burada çok mutlu.”
¥ CENK’İN PERFORMANSI…
Beklentimin altında

“Beşiktaş’ın santrforu Cenk zaten. Aboubakar da iyi futbolcu. Demba Ba, Gomez yüksek gol oranıyla oynayınca beklenti yükseldi. Haliyle Cenk de zorlandı. Cenk benim beklentimin altında gidiyor. Performansını daha yukarı çıkarması lazım. Milli Takım’ın da Cenk’e ihtiyacı var. Çok iyi çocuktur. Aboubakar da öyle. Onun da inşallah bonservisini alırız.”

¥ DEMİRÖREN KOLLUYOR MU?
15 kupanın 1’ini almışız ayıptır

“2012 Mart ayından bu yana 5 sene geçmiş. Her sene 3 kupa var. 15 kupadan sadece 1’ini Beşiktaş kazanmış. 14’ünü Galatasaray ve Fenerbahçe almış. Birinde de Beşiktaş hakkıyla şampiyonluk elde etmiş. Bunlar ayıp şeyler.”

¥ ATİBA DÜŞÜNCESİ…
Asrın transferi

 “Atiba’nın sözleşmesini sezon başında uzattık. Asrın transferi gibi transfer. Beşiktaş tarihine altın harflerle yazılacak bir oyuncu. Oğlu (Noah) ile Beşiktaş camiası birleşti. Mitrovic konusuna gelirsek… (4.2 milyon avro bonservis için) Yüksek maliyeti yok. Hırvatistan Milli Takımı’nda oynuyor. Devre arası olduğu için şu anda takıma girmesi zor olabilir. Hoca da tam tanımadığı için az risk almak isteyebilir.”
¥ TRANSFER POLİTİKASI...
İzle,araştır,sor,al 

“Biz de transfer şöyle yapılır. Bir scout ekibimiz var. Onlar maçları izlerler. Mesela bu hafta sonu 14-15 canlı maç izlediler. Metin Albayrak’a raporları sunulur. O gerekli gördüğü isimleri bize bildirir ve Şenol Hoca ile görüşürüm. Değerlendirme sonucu transferde nihai kararı yönetim verir.”
¥ GS DERBİSİ İÇİN YORUMU:
Kazanmaya gidiyoruz

“Ben tarafım ve karşı tarafı rencide etmek istemem. Kişiler hata yapar ama kurumlar yapmaz. Bizim Galatasaray ile tarihi çok eskilere dayanan dostluğumuz var. Galatasaray çok büyük bir camia. 4 yıldızı var, UEFA Kupası var. Kazanmak için gidiyoruz ama tahmin ediyorum Galatasaray da Beşiktaş’a 3-0 yenilelim diye beklemiyor. Hakemin az hata yaptığı bir karşılaşma olmasını diliyorum.”

¥ TALİSCA’NIN BONSERVİSİ İÇİN 
Alışveriş vakti

Ve Beşiktaş’ta hafta sonu özel bir durum var. Daha önce 5 kez düzenlenen kulübe katkı alışverişinin altıncısı yapılıyor. Amaç Talisca’nın 25 milyon avroluk bonservisinin alınabilmesi için kulüp ekonomisine katkıda bulunmak. Siyah-beyazlılar küçük büyük demeden alış veriş yapmaları için Kartal Yuvaları’na davet ediliyor. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...