Arjantin'de tren kazası, 3 ölü 100'lerce yaralı

/ Kaynak: AA
Arjantin'de tren kazası, 3 ölü 100'lerce yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki tren kazasında 3 kişinin öldüğü, 100'den fazla yolcunun da yaralandığı bildirildi.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki tren nbsp;kazasında 3 kişinin öldüğü, 100'den fazla yolcunun da yaralandığı bildirildi. nbsp;Yetkililer, Moron bölgesinde sabah saatlerinde 2 katlı bir banliyö nbsp;treninin 2 istasyon arasında duran bir başka trene çarptığını açıkladı. nbsp;Kazanın ardından bazı yolcuların kendi imkanları ile trenlerden nbsp;çıktığı ve yetkililere haber verdiği öğrenildi. Enkazda sıkışan yolcular ise olay nbsp;yerine gönderilen arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. nbsp;Demiryolları Sendikası lideri Ruben Sobrero, iki katlı banliyö nbsp;treninin 6 aydır kullanılmadığını, yoğunluk nedeniyle birkaç gün önce tekrar nbsp;seferlere çıkmaya başladığını söyledi. nbsp;Öndeki trenin neden 2 istasyon arasında beklediği ve diğer trenin ise nbsp;niçin vaktinde durmayı başaramadığı henüz kesinlik kazanmadı. nbsp;Buenos Aires, geçen yıl da 51 kişinin öldüğü, yaklaşık 700 kişinin de nbsp;yaralandığı bir tren kazasına sahne olmuştu. Geçen yılki kazanın ardından Devlet nbsp;Başkanı Cristina Fernandez, sorumluların adalet önüne çıkarılacağı ve banliyö nbsp;trenlerinde yolcuların güvenliğinin artırılması için gerekli önlemlerin alınacağı nbsp;sözünü vermişti. Arjantin'de demiryollarının bakımından sorumlu şirketlerin büyük nbsp;bir kısmının sahibi Mario ve Sergio Crigliano kardeşlerin kurduğu konsorsiyumu nbsp;fesheden Fernandez, banliyö hatlarının işletilmesi ve bakımı için devlet nbsp;kontrolünde bir konsorsiyum kurmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...