Amerika, PYD’ye ağır silah verecek

Düzenleyen:
Amerika, PYD’ye ağır silah verecek

DÜNYA Haberleri

Gizli şekilde Kobani’yi ziyaret eden ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel, terör örgütü PYD’nin kontrolündeki SDG’ye yeni vaatlerde bulundu

ABD, Suriye’deki terör örgütü YPG’ye dolaylı olsa da yardımlarını sürdürüyor. Önceki gün gizli bir şekilde Suriye’ye giden ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) Joseph Votel, Kobani’de terör örgütü PKK’nın bu ülkedeki uzantısı YPG’nin kontrolündeki SDG’yi (Suriye Demokratik Güçleri) ziyaret etti. SDG Sözcüsü Talal Sülo, Votel ile Donald Trump döneminde ABD ile koordinasyonu ve ABD’nin verdiği desteği arttırma’ konularını ele aldıklarını belirterek, “Görüşme, ABD’nin bizim güçlerimize olan desteğinin teyidi oldu. Fırat’ın Gazabı operasyonundaki gelişmeleri ve diğer ortak askerî konuları konuştuk. Sonuçlar olumluydu. Votel bize ileriki aşamalarda ağır silah temin etme sözü verdi” dedi.

SDG: TÜRKİYE İLE SAVAŞIRIZ
4 saat süren görüşmeyle ilgili konuşan adı açıklanmayan üst düzey bir SDG’li terörist, “Türk Ordusu, El-Bab’ın ardından Menbiç’e saldırmayı planlıyor. Eğer böyle bir durum yaşanırsa, Rakka’ya düzenlediğimiz Fırat’ın Gazabı operasyonundan çekiliriz. Militanlarımızı Türk askerine karşı savaşmak üzere Menbiç’e göndeririz” dediğini kaydetti. Aynı terörist, “Votel da, Menbiç’i Türkiye’den ya da Türkiye’nin desteklediği güçlerden gelecek saldırılara korumaya devam edeceğini söyledi. Ayrıca, Rakka’nın kurtarılması için, Türkiye destekli güçlere kontrolümüzdeki bölgede bir koridor açılacağı yönünde haberler var. Böyle bir konu Votel ile görüşülmedi” dedi. 

Votel, Obama yönetimi döneminde Mayıs 2016’da bölgeyi ziyaret etmiş ve SDG’li teröristlerle ve onlara danışmanlık yapan ABD’li askerlerle görüşmüştü. Votel yeni ABD Başkanı Donald Trump döneminde ilk defa SDG ile bir araya gelmiş oldu. ABD Savunma Bakanlığı, Votel’in ziyareti hakkında açıklama yapmadı. Öte yandan ABD’li Cumhuriyetçi Senatör John McCain’in geçen hafta Türkiye’ye gelmeden önce bölgeyi ziyaret ettiği ve SDG güçlerine ağır silah desteği sözü verdiği öne sürülmüştü. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...