Hindistan'da banka çalışanları greve gitti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hindistan'da banka çalışanları greve gitti

DÜNYA Haberleri  / AA

Hindistan'da 1 milyon banka çalışanı 1 günlük greve gitti.

Bankalar Sendikası Birleşik Forumu (UFBU) çatısı altındaki dokuz sendikanın çağrısı üzerine kararlaştırılan greve 1 milyon kamu bankası çalışanı katılıyor.

Greve giden sendikalardan Hindistan Bankaları Çalışanları Birliği Genel Sekreteri C.H. Venkatachalam, 85 bin banka şubesiyle 105 bin kooperatif banka şubesi çalışanının grevde olduğunu söyledi.

Hükümetin bankacılık reformlarını protesto eden çalışanlar, paranın tedavülden kaldırılması dönemindeki fazla mesailerinin ücretlerinin ödenmesini talep ediyor.

UFBU, 3 milyar dolar değerindeki 4 milyon çekin ödemesi dahil tüm bankacılık işlemlerinin grevden etkileneceğini duyurdu.

Kamu bankalarının tüm çalışanlarının katıldığı greve ülkenin önde gelen özel bankaları destek vermezken çek ödemeleri greve gitmeyen bankalarda da yapılamıyor.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin kasım ayında 500 ve bin rupilik banknotların tedavülden kaldırılacağını açıklamasının ardından vatandaşlar, banka ve ATM'lerin önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Halkın ellerindeki banknotları Merkez Bankası şubelerinden değiştirmesi için 31 Mart'a kadar süre tanındı.

Başbakan Modi, ülke ekonomisine milyarlarca dolar katkı sağlanması ve ülke genelinde son yıllarda artan vergi kaçakçılığı ve kara para ticaretinin önlenmesi için 500 ve bin rupilik banknotların tedavülden kaldırılacağını, bu banknotların nakit olarak kullanılamayacağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...