Putin ve Obama, Suriye'yi konuşacak

Putin ve Obama, Suriye'yi konuşacak

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'de kimyasal silah kullanımını ele almak için bir araya geliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'de kimyasal silah kullanımını ele almak için bir araya geliyor. nbsp;ABD'nin Moskova Büyükelçisi Michael McFaul, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'de kimyasal silah kullanımını ele almak için bir araya geleceğini söyledi. McFaul, Suriye'de kimyasal silah kullanımı ve araştırılması konusunun, gelecek hafta G-8 zirvesinde görüşecek Putin ile Obama'nın ana gündem maddelerinden biri olacağını belirtti. ABD Büyükelçisi, Suriye'de kimyasal silah kullanımına ilişkin Rus meslektaşlarıyla çalıştıklarını belirterek, ''Bu konuda görüşlerimiz örtüşüyor. Birkaç gün sonra bir araya gelecek liderlerimizin ana gündem maddelerinden bir tanesi Suriye'de kimyasal silah kullanımı konusu olacaktır'' dedi.
Daha önce, Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Yuriy Uşakov, Putin ve Obama'nın G-8 zirvesi çerçevesinde Kuzey İrlanda'da görüşeceklerini açıklamıştı.
G8 Zirvesi, 17-18 Haziran'da Kuzey İrlanda'nın Enniskillen şehri yakınındaki Lough Erne Golf Resort'ta yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...