Trump: DEAŞ’ı, Müslüman dostlarımızla yeneceğiz

Düzenleyen:
Trump: DEAŞ’ı, Müslüman dostlarımızla yeneceğiz

DÜNYA Haberleri

Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk defa Kongre’ye hitap eden ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü DEAŞ ile mücadelede bütün müttefiklerle iş birliği vurgusu yaptı.

ABD Kongresinin iki kanadını temsil eden Senato ile Temsilciler Meclisinin ortak oturumunda vekillere hitap eden Trump, ağırlıklı olarak Amerikan ekonomisiyle ilgili attığı adımları anlattı. DEAŞ ve yasa dışı göçmenlerle mücadele vaadini tekrarlayan Trump, ülkede birliği sağlamak istediğini vurguladı. Terör örgütü DEAŞ’ı kastederek, “Bu alçak düşmanı yeryüzünden temizlemek için İslam dünyasındaki dostlarımız ve müttefiklerimiz de dahil tüm müttefiklerimizle beraber çalışacağız” diyen Trump, savunma harcamalarında öngördüğü ciddi artışa da dikkati çekti. Bu arada Trump yeni vize düzenlemesini bugün imzalayacak. Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre yeni vize düzenlemesi sadece bundan sonraki vize başvurularını etkileyecek. Ülkede kalıcı oturma iznine sahip olan Yeşil Kartlılar (Green Card) ve geçerli Amerikan vizesi taşıyanlar etkilenmeyecek. Kararnamedekine benzer şekilde yeni düzenlemeden 6 ülkenin (Suriye, Irak, İran, Libya, Sudan, Yemen, Somali) vatandaşlarının etkileneceği ifade edildi. Daha önce listede bulunan Irak’ın yeni kararnamede olmadığı öğrenildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...