''FETÖ ile irtibatlıydım''

Düzenleyen:
''FETÖ ile irtibatlıydım''

GÜNDEM Haberleri

Özel Kuvvetler Komutanlığının ele geçirilme teşebbüsüne ilişkin davanın sanıklarından Bekir Kurt, terör örgütü ile bağlantısı olduğunu kabul etti.

Ebru Karatosun ANKARA
Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen 69 sanığın yargılanmasına Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde dün de devam edildi. Mahkemede savunma yapan astsubay Bekir Kurt’un FETÖ’yle ilgili itirafları duruşmaya damga vurdu. Terör örgütü ile irtibatlı olduğunu itiraf eden Kurt’un ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:
“Gülen cemaati veya hizmet hareketi olarak bilenen ve 15 Temmuz’dan sonra terör örgütü olduğunu anladığım FETÖ ile irtibatlıydım. Çocuk yaşta tanıştım. Ortaokul sürecinde, meslek hayatımda kendileriyle görüştüm. 12 Temmuz’da en son görüştüm. Ben 15 Temmuz’a kadar bunların hain olduğunu bilmiyordum. Benden hiçbir şekilde kanunsuz bir istekleri de olmadı. 17-25 Aralık sürecinde ‘Biz hükûmeti devirmeye çalışıyoruz, operasyonları biz düzenliyoruz’ deselerdi ‘evet ben de inanırdım. Ama öyle bir şeye dâhil olmadıklarını söylediler. Görüşmeye devam ettim. Ta ki ihanet ettiklerini görene kadar. Bunların ihanet şebekesi olduğunu görmedim bilmiyordum. Aldatıldık, kandırıldık. Şu an verdiğim ifade pişmanlıktan öte. Bu yapının çökertilmesi adına doğruları söylemezsem bunlara hizmet etmeye devam edeceğimi düşünüyorum.
En son 2 ayda bir görüştüğüm Nesimi, 11 Temmuz’da beni arayarak görüşmek istediğini söyledi. Bende o gün nöbetçiydim uygun olmadığımı söyledim. Ertesi gün yani 12 Temmuz’da evime çağırdım, ailem memleketteydi. Kendisi bana ‘ülkede sıkıntılar yaşanıyor. Cemaate FETÖ/PDY’ye yönelik bir subay senden yardım isterse yardım eder misin?’ dedi. Ben de ‘kim’ olduğunu sordum. ‘O seni tanıyor’ dedi. ‘Ben onu nasıl tanıyacağım? Bizim cemaatten olduğunu nasıl anlayacağım?’ diye sorduğumda, ‘Allah rızası için isterse anlarsın’ dedi. Ancak darbe girişimi süresince böyle bir subay beni aramadı. Bana bir subay gelse dahi ‘çatışmaya gireceksin şunu yapacaksın’ falan deseydi yine yapmazdım. 
“BİZİ KULLANMIŞLAR”
Daha önce bunlardan hiçbir kötülük görmedim. Terör örgütü olduğunu sonra anladık. Bizi kullanmışlar. Bunların ne kadar sinsi olduğunu göremediğim için çok pişmanın. Bu yapıyla daha önce görüştüğüm ve onların iç yüzlerini görmediğim için pişmanın. Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum. Devletimizin her zaman yanındayım. Tahliyemi istiyorum.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...