Bulgaristan'da 3 Türk, bakan yardımcısı oldu

/ Kaynak: CHA
Bulgaristan'da 3 Türk, bakan yardımcısı oldu

DÜNYA Haberleri  / CHA

Bulgaristan'da Başbakan Plamen Oreşarski yeni bakan yardımcılarının bir kısmını onayladı. 17 kişilik listede 3 Türk göze çarpıyor.

Bulgaristan'da Başbakan Plamen Oreşarski yeni bakan yardımcılarının bir kısmını onayladı. 17 kişilik listede 3 Türk göze çarpıyor. Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) sunduğu bu 3 ismin hepsi daha önce aynı görevi yapmış kişiler olarak kurumlardaki sandalyelerine oturacak. Mukaddes Nalbant Eğitim Bakanı Yardımcısı, Necmi Ali Savunma Bakanı Yardımcısı ve Bürhan Abazov Tarım Bakanı Yardımcısı olarak atandı. HÖH Basın Sorumlusu Velislava Krısteva ise Kültür Bakanı Yardımcılığı görevine getirildi. Başbakan Oreşarski, 28 validen 9 kişinin ismini de açıkladı. Buna göre Tırgovişte Valisi Emel Rasimova, Blagoevgrad Valisi ise Musa Palev olarak belirlendi. Diğer vali ve bakan yardımcılarının isimlerinin önümüzdeki hafta içinde netlik kazanması bekleniyor. Bu konuda, hükümeti kuran Bulgar Sosyalist Partisi ile ona destek veren HÖH arasındaki pazarlıklar devam ediyor.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...