Irak'ta 28 günde 400'e yakın sivil hayatını kaybetti

Irak'ta 28 günde 400'e yakın sivil hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

BM, ülkedeki şiddet olayları nedeniyle şubat ayında en az 392 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Musul'da operasyonlar nedeniyle evlerinden olanların sayısının 192 bini geçtiği belirtildi. Irak'ta şubat ayında yaşanan şiddet  olaylarında en az 392 sivilin hayatını kaybettiği, 613 sivilin de yaralandığı  bildirildi.   BM Irak Yardım Misyonu (UNAMI) tarafından yayınlanan rakamlara göre,  geçen ay ülkenin çeşitli bölgelerinde meydana gelen terör, çatışma ve benzeri  şiddet olaylarında en az 392 sivil öldürüldü, 613 sivil de yaralandı. BM Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis, konuya ilişkin açıklamasında  sivilleri kasıtlı olarak hedef alması nedeniyle terör örgütü DEAŞ'ı kınadı.
 
Musul'u kurtarma operasyonlarının ilerlemesi nedeniyle DEAŞ'ın  sivillere saldırıyı artırdığını ifade eden Kubis, bu saldırıların DEAŞ'a karşı  operasyonları ve Musul'u kurtarma kararlılığını zayıflatamadığını kaydetti. Irak'ta ocak ayında da 403 sivil şiddet olayları nedeniyle hayatını  kaybetmiş, 924 sivil de yaralanmıştı.
 
Musul'da yerlerinden olanların sayısı 192 bini geçti
 
Öte yandan BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Musul'un  DEAŞ'tan kurtarılması operasyonları nedeniyle yerlerinden olan sivillerin  sayısının artmaya devam ettiğini söyledi. Dujarric, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Musul'un doğusu ve  batısında yerlerinden edilmiş kişi sayısının 192 bini aştığını ifade etti. Bu kişilerin BM ve ilgili yardım kuruluşlarının hazırladığı kamplara  yerleştirilmesine devam edildiğini anlatan Dujarric, mevcutların kapasitesinin  dolmak üzere olması nedeniyle yeni  kampların kurulacağını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...