Rıza Çalımbay, 'Erman Galatasaray'a faydalı olacak'

Rıza Çalımbay, 'Erman Galatasaray'a faydalı olacak'

SPOR Haberleri

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Erman Kılıç'ın Galatasaray'a transferini de değerlendirerek Galatasaray'a çok faydalı olacağını söyledi.

PTT 1. Lig'den Süper Lig'e çıkan Çaykur Rizespor'da teknik direktörlük görevine getirilen Rıza Çalımbay nbsp;açıklamalarda bulundu. Takımdan ayrılan 15 oyuncunun ardından nasıl bir transfer politikası izleyeceklerini açıklayan Çalımbay, "Biz şimdi buradan giden hiçbir arkadaşımıza karışmadık. Yönetim kurulunun bizden önce vermiş olduğu bir karar. Geriye 9-10 futbolcu kaldı ve onlardan yararlanacağız. Ama ilk sezon lige yeni çıkan takımlar için çok ama çok önemli." diyerek şöyle konuştu: nbsp;"Transferler yapıp iyi oyuncular almamız gerekiyor. Elbette 1. Lig zor ama unutulmamalı Süper Lig daha zor. Hem tempo olarak hem kalite olarak üst düzeyde olmanız gerekiyor ki o ligde başarılı bir şekilde mücadele edebilesiniz. Şuan bir oyuncu almadık ama çok iyi oyuncuları tespit ettik. Sanırım önümüzdeki pazartesi'den itibaren de yöneticilerimiz almaya başlayacaklar." nbsp;'Çaykur Rizespor'un bu sene ki hedefleri nelerdir? Kasımpaşa çıktığı sezon Avrupa Kuplarına oynadı sizin planlarınız nelerdir?" sorusuna başarılı teknik adam, "Kasımpaşa'ya baktığınız zaman çok kaliteli oyuncular transfer ettiler. Bütçe olarakta çok iyi yerdeler. Onun için Avrupa'yı kovalamaları normal. Bence gitmeleri de gerekiyordu. Ama bizim şimdi ilk hedefimiz ilk 10 içinde olmak. Alınan oyuncular, takımın çalışması ve bir arada iyi bir uyum içinde olduğunda da daha da yukarıyı düşünebiliriz. İlk sene uyum çok önemli. Biliyorsunuz 15 oyuncu buradan gittiyse bir 15 oyuncu daha buraya gelecektir. O yüzden bizim için hazırlık dönemi çok önemli ve mükemmel şekilde geçirmemiz gerekiyor. Şuan ki bütün gayretimiz transferleri yapıp ilk hazırlık kampımıza yetiştirmek." diye cevap verdi.
'Ligin bitmesinin ardından başarılıda olsa başarısız da olsa görevini bırakan ya da bıraktırılan hocalar hakkında neler söyleyeceksiniz?' sorusuna ise Rıza Çalımbay, şöyle cevap verdi:
"Ben kendimden örnek vereyim. Ben ayrılırken yönetim güzel bir yemek verdi. Sonuçta üç sene geçirmişim artık üç senenin sonunda ayrılmak gerektiğini düşündüm. Ve sonuç olarak da ayrıldık ama iyi bir şekilde ayrıldık. Tabi ki diğer arkadaşlarımızın problemleri olabilir kulüple veya kendileri rahatsız olabilirler. Ama ben kendim Sivasspor'dan iyi bir şekilde ayrıldım ve geride de çok iyi bir kadro bıraktık. nbsp;
Ben şimdi Sivasspor'da olsaydım beş oyuncu ile transferi tamamlayacaktık ama şimdi onbeş oyuncu alacağız. İşimiz çok zor. Kulübün bütçesini sarsmadan Çaykur Rizespor'a yararlı futbolcular almaya çalışıyoruz. Bu da çok vaktimizi alıyor."
"ERMAN GALATASARAY'A ÇOK FAYDALI OLACAK"
Erman Kılıç'ın Galatasaray'a transferini de değerlendiren tecrübeli teknik adam, "Erman her yönüyle çok iyi bir insan ve takımın da en pozitif oyuncusuydu. Oyunculuğuna geldiğin vakit ise sağ ve sol ayaklarını çok iyi kullanır. Şutları çok güzeldir ara paslarını rahat bir şekilde verir ve adam eksiltir. Ölü topları çok iyi kullanır. Bana göre mükemmel bir futbolcu. Galatasaray'a çok faydalı olur. Hem Galatasaray olsun hem de diğer takımlar olsun, yabancı konusunda çok zorlanacaklar onun için Erman Galatasaray'a çok faydalı olacaktır." diye konuştu.
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA tarafından Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi için ise Çalımbay, "Tabi böyle şeyler üzücü şeyler ve olmaması gereken şeyler. Ama maalesef oldu. İnşallah hiç yara ve sıkıntı almadan biran önce biter."
BAŞARISIZLIĞI SADECE ABDULLAH AVCI'YA BAĞLAMAMAK GEREKİYOR"
'Milli takım son zamanlarının en kötü dönemini geçiriyor. Bu başarısızlık sadece Abdullah Avcı'ya mal etmek doğrumu?' sorusuna da Rıza Çalımbay, şöyle cevap verdi:
"Bağlamamak lazım. Son üç dört seneye baktığınız zaman Türk futbolu çok kaoslar geçirdi. Az önce sorduğunuz gibi UEFA'nın verdiği ceza bile Türk futbolunu sarsıyor. Geçen sene hiç olmadık bir sistemle oynandı lig. Play-off sistemi ile oynandı. Lig ummadığımız bir şekilde daha da geç başladı. Maçlarda karmakarışık oynandı. Bunlar tabi ki futbolumuzu olumsuz bir şekilde etkiledi. Onun için bir tek Abdullah hocaya yüklemek yanlış. nbsp;
Bundan önce Guus Hiddink vardı. Hiddink belki Abdullah hocadan bin fazla masraf yapılarak getirildi ve bir sürü beklentiler vardı hiçbiri olmadı. Şimdi de şu son zamanlarda oynanan maçlara bakın. Lig bittikten sonra en zor oynanan maçlardır bunlar. Ama bazı futbolcuları Abdullah hocanın buralarda oynatması Abdullah hoca içinde iyi bir avantajdı. Çünkü en azından o çocuklar bir milli maç havasını yaşadılar. Onlar için bir tecrübe oldu. Ligden sonra oynanan maçlarda sonuca bakmamak gerekiyor. Ben toparlayacağına inanıyorum. Çünkü biz iyi futbolculara sahibiz." nbsp;
"GÜNDÜZ MAÇLARININ FAYDADAN ÇOK ZARARI OLUR"
Futbolda şiddetin önüne geçmek için bir çıkış yolu olarak görülen ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'na önerilen maçların gündüz oynanmasıyla ilgili olarak ise Çalımbay, şöyle konuştu:
"Şimdi ben gündüz maçlarının cuma ve cumartesi oynanmasına karşıyım. Anadolu'da taraftar gelemez ve seyircisiz oynanır hele ki kışın daha da zor. Çünkü herkes çalışıyor. İşini bıraktıktan sonra akşam maça geliyor. Ama pazar günü oynanabilir. Hava şartlarına bağlı. Ama şimdi Ağustos ve Eylül ayında bir Gaziantep'te bir Mersin'de, Antalya'da gündüz maçı oynamak mümkün değil. Dediğim gibi pazar günü hava şartları iyiyse oynanabilir insanlar aileleri ile maça gelir ve maçtan sonra ailesine de vakit ayırmış olur. Ancak böyle olursa olur yoksa diğer türlü olamaz. Faydadan çok zararı olur."
"ÇARŞI GRUBU POZİTİFTİR; HER ŞEYE DESTEK VERİR"
Son olarak Beşiktaş'ın ünlü taraftar grubu Çarşı'nın Gezi Parkı eylemlerinde yer almasını da değerlendiren başarılı hoca, "Çarşı Grubu benim futbol hayatıma başladığımdan beri var olan şeyler ve her zaman pozitif olarak destek veren arkadaşlardır. Tabi buradaki amaç inşallah saptırılmaz." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:
"Giden genç arkadaşlarımız olsun diğer arkadaşlarımız olsun amacı farklıydı ama olaylar uzadıkça farklı yerlere de gidebilir. İnşallah biran önce kesilir. Zaten Türk insanının bin tane sıkıntısı var. Onun için olaylar büyümeden iyi bir şekilde biter. Ama gerçekten ilk gün gidenlerin niyeti masumdu."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...