İranlı muhalif lider Kerrubi'nin danışmanına hapis cezası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İranlı muhalif lider Kerrubi'nin danışmanına hapis cezası

DÜNYA Haberleri  / AA

İran'da ev hapsinde tutulan muhalif lider Mehdi Kerrubi'nin başkanlığını yaptığı İtimad-i Milli Partisi'nin Kültür Danışmanı Hüccetülislam Muhammed Nuri'nin, Devrim Muhafızları Ordusu'nu eleştirdiği gerekçesiyle 3 ay hapse mahkum edildiği bildirildi.

Ev hapsindeki muhalif lider Mir Hüseyin Musevi'ye yakınlığıyla bilinen "Kaleme" adlı internet sitesinin haberine göre, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi döneminde İslami İrşad ve Kültür Bakanlığında üst düzey görevlerde bulunan Nuri, 3 ay hapse mahkum edildi.

Muhammed Nuri'nin bir süre önce yaptığı bir konuşmada, Devrim Muhafızları'nı sorumlulukları dışındaki alanlara müdahale etmekle eleştirdiği belirtildi.

Öte yandan Kaleme'ye konuşan Nuri, daha önce de 3 kez yargılandığını belirterek, din adamı kimliği nedeniyle yargılandığı Özel Ruhaniyet Mahkemesi'ni "Devrim Muhafızları istihbaratının taleplerini uygulayan bir yönetim" şeklinde nitelendirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...