ABD 4 yıldır Çin'e saldırıyor

/ Kaynak: AA
ABD 4 yıldır Çin'e saldırıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

NSA skandalının ortaya çıkaran eski CIA ajanı Snowden, ABD'nin 2009'dan beri Çin ve Hong Kong'da onbinlerce sivil bilgisayarı hacklediğini açıkladı.

Sızdırdığı bilgilerle NSA skandalının ortaya çıkmasını sağlayan eski CIA Ajanı Snowden, ABD'nin 2009'dan bu yana Çin ve Hong Kong'da sivillere ait onbinlerce bilgisayarı hacklediğini açıkladı. ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nun (NSA) milyonlarca telefonu dinlediği ve tüm sosyal medya hesaplarını izleyebildiğini ortaya çıkaran eski CIA ajanı Edward Snowden, Hong Kong'ta gizlendiği yerden bir Çin gazetesine konuştu. nbsp; Snowden 'ailesinin güvenliği için' gizlendiğini söyledi. ABD'nin 2009 yılından bu yana Çin ve Hong Kong'ta aralarında üniversitelerin de olduğu pek çok sistemi hakclediklerini iddia eden Snowden, NSA'nın dünya ölçeğinde 61 bin siber saldırı gerçekleştirdiğini söyledi. Snowdeen, "Biz ağların ana hatlarını hackliyorduk ve bu yüzbinlerce bilgisayara girme imkanı veriyordu" dedi. ABD tarafından hacklenen hedefler arasında kamu kurumları, bürokartlar, işadamları ve sivil isimlerin de olduğunu anlatan Snowden ABD'nin 'Sivillere ait bilgisayarları hedef almıyoruz' açıklamasının bir ' iki yüzlülük olduğu' söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...