Türkiye işgalciyse Rusya-İran nedir?

Düzenleyen:
Türkiye işgalciyse Rusya-İran nedir?

DÜNYA Haberleri

Cenevre’deki muhalefete başkanlık eden el-Hariri, “Türkiye’ye işgalci diyorlarsa, Rusya ile İran’ın işgaline, Suriye semalarında uçan en az 64 ülkenin savaş uçağına ne diyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

İsviçre’nin Cenevre kentinde 23 Şubat’ta başlayan Suriye konulu 4. tur görüşmelerinin son gününde, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Nasır el-Hariri başkanlığındaki muhalefet heyeti, Esad rejimi heyeti ve Kahire ile Moskova yönetimlerine yakınlığıyla bilinen gruplarla ayrı ayrı görüştü. Mistura, Suriye konulu 4. tur görüşmelerin sona erdiğini ve tarafları 5. tur için mart ayı içinde tekrar Cenevre’ye davet edeceğini bildirdi. BM Temsilcisi, tarafların Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararında öngörülen geçiş yönetimi, anayasa hazırlanması, adil ve özgür seçimlerin düzenlenmesine ek olarak, “orta vadede güven artırıcı önlemler ve terörle mücadele”nin 4. unsur olarak gündeme eklenmesinde uzlaştığını aktardı.

HANİ ULUSAL EGEMENLİK?
Muhalefet heyetine başkanlık eden Nasır el-Hariri ise, başta Esad rejimi tarafından yapılan devlet terörü, İran devrim muhafızları ve Tahran destekli Hizbullah, DEAŞ ve El Kaide ile bağlantılı örgütlerle mücadelelerinde kararlı olduklarını vurgulayarak, “Özgür Suriye Ordusu, terörle mücadelede tek gerçek ortaktır” dedi. Nasır el-Hariri, Türkiye’yi “işgalci güç” olarak niteleyen bir gazetecinin sorusu üzerine, “Türkiye’nin müdahalesini işgal olarak değerlendiriyorsanız, Rusya’nın İran’ın işgaline, Suriye semalarında uçan en az 64 ülkenin savaş uçağına ne diyeceksiniz? İsrail, Şam ve çevresini bombalıyor. Belki de evinizin yanını. Ulusal egemenlik nerede tüm bunlardan sonra?” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE DOST ÜLKEDİR 
Hariri, sözlerine şöyle devam etti: Fırat Kalkanı Harekâtı’nda Özgür Suriye Ordusu savaşıyor. Kontrolü alan Özgür Suriye Ordusu. Yerel konseyler, Suriyeliler tarafından yönetiliyor. Sağlık merkezlerinde Suriye doktorlar, benim meslektaşlarım var. Türkiye dost bir ülke. Türkiye’de 3 milyon 200 bin Suriyeli yaşıyor. Belki de akrabalarınız yaşıyordur. Ürdün de dost ülke Suriyeliler yaşıyor. Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer Körfez ülkeleri halkımızın hayal ve hedeflerini siyasi olarak destekliyor.” Diğer taraftan, rejim heyeti başkanı Beşşar Caferi herhangi bir açıklama yapmadı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...