7 ülkede Erdoğan'a destek mitingleri

7 ülkede Erdoğan'a destek mitingleri

GÜNDEM Haberleri

ABD, Makedonya, Bosna Hersek, Malezya, Endonezya, Yemen ve Gazze'de Başbakan Erdoğan'a destek mitingleri düzenlenecek.

'Gezi Parkı' eylemleri ile gergin günler yaşayan Türkiye'ye 7 ülkeden daha destek geldi. Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için ABD, Makedonya, Bosna Hersek, Malezya, Endonezya, Yemen ve Filistin Gazze'de büyük miting düzenleniyor... Bugün Makedonya, Bosna Hersek ve Malezya'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için destek mitingi düzenlenecek. ABD'de yarın 'Kaosa dur de' mitingi gerçekleşecek. Endonezya, Filistin ve Yemen ise mitinge hazırlanıyor... Bugün Türkiye saati ile 15:00'da başlayacak miting ile Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan sevdalıları Gostivar'da buluşuyor. 17 günden bu yana aralıklarla süren Taksim Gezi Parkı olayları yavaş yavaş yerini sükunete bırakmaya hazırlanırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Makedonya ve Malezya'da yaşayan müslümanlardan destek geldi. Makedonya, Bosna Hersek ve Malezya Erdoğan için "DİK DUR EĞİLME BALKANLAR SENİNLE" sloganıyla 'Destek Mitingi'nde buluşacak.
Makedonya Gostivar'da cuma namazından sonra Türk Demokrat Partisi tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek mitingi düzenlenecek. Parti lideri Kenan Hasip, Devlet Bakanı Hadi Nezir, Kosovalı Bakan Mahir Yağcılar ve diğer balkan ülkelerinden bir çok siyasetçi katılacak. Diğer balkan ülkelerinden katılımın olacağı miting canlı yayınla televizyonlardan yayımlanacak ayrıca anadolu ajansı da mitingi canlı verecek.
MALEZYA'DAN DA DESTEK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti için Malezya'da da miting gerçekleşecek.
Malezya'da Uluslararası Malezya Müslüman Gençlik Hareketi (ABIM) ve Malezya İslam Partisi (PAS) tarafından bugün cuma namazı sonrasında başkent Kuala Lumpur'da ''Suriye'yi Kurtar, Türkiye'yi Destekle'' mitingi gerçekleştirilecek.
Yapılan açıklamada, "İstanbul ve Türkiye'de son zamanlarda üzüntü verici olaylar yaşanıyor. Biz Malezya (ABİM) Müslüman Gençlik Hareketi Sayın Başbakan ile dayanışma göstereceğiz. Türk hükümeti ve AK Parti'ye destek göstermek için Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da "Erdoğan ile Ümmet Dayanışma" adı altında 14 Haziran Cuma günü huzurlu buluşma gerçekleşecek" denildi.
ABD'DEKİ TÜRKLER 'KAOSA DUR' DİYECEK
Merkezi New York'ta bulunan "Her şey Türkiye İçin Platformu", Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu'na bağlı bazı dernek ve kuruluşların katkısı ile New York'ta "Vatana Sahip Çıkıyoruz, Kaosa Dur Diyoruz" başlıklı bir miting düzenleyecek.
Mitingde, Türkiye'de bütün kurumları ile işleyen demokrasiye dikkat çekilerek, milletin egemenliğine vurgu yapılacak.
15 Haziran Cumartesi günü 11.00-14.00 saatleri arasında New York'un Manhattan bölgesindeki Foley Square'da bir araya gelecek Türk-Amerikan toplumu üyeleri küresel faiz lobisini, başta CNN olmak üzere Türkiye'de yaşananları "Türk Baharı" imajı ile veren medya kuruluşlarını protesto edecek.
ENDONEZYA VE YEMEN'DE DE MİTİNG
Bugün düzenlenecek olan yürüyüşle birlikte Endenozya ve Yemen'deki Müslümanların da Türkiye'ye destek için miting hazırlığı yaptığı öğrenildi. (Haber7)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...