Ekvador'da Türkiye Parkı açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ekvador'da Türkiye Parkı açıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Ekvador'un başkenti Quito’da yaptırdığı Türkiye Parkı törenle açıldı.

İstiklal Marşı ve Ekvador’un ulusal marşının okunmasıyla başlayan açılış törenine Türkiye'nin Quito Büyükelçisi Korkut Güngen, TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin ile çok sayıda davetli katıldı.

TİKA Başkan Yardımcısı Çetin törende yaptığı konuşmada, kurum olarak Güney Amerika’da 2017 yılına çok önem verdiklerini ifade etti.

Parkın iki ülke arasındaki dostluğa katkı yapacağını söyleyen Çetin, Yunus Emre’nin, “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz” mısralarıyla sözlerini tamamladı.

Ekvador'da Türkiye Parkı açıldı

Büyükelçi Güngen, TİKA Başkan Yardımcısı Çetin, Bogota Program Koordinatörü Mehmet Özkan ve Mimar Daniel Esteban Saenz Cabezas’ın kurdele kesmesiyle biten törenin ardından konuklara baklava ikram edildi. 

Quito'nun doğusundaki Batan Alto semtinde yaptırılan park, şehrin üst tarafındaki en büyük milli park Guangüiltagua'nın girişinde yer alıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...