Türkiye’de hızlı büyüyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Türkiye’de hızlı büyüyoruz

Ekonomi Haberleri  / Sabah

Yabancı yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Dünyanın en büyük internet TV ağı Netflix’in CEO’su Hastings, “Altı ay oldu. Hızlı büyüme rakamları yakaladık” dedi

Dünyada 137 ülkede faaliyet gösteren ve geçtiğimiz yılın ekim ayında Türkiye'ye giriş yapan dünyanın en büyük internet TV ağı Netflix, Avrupa pazarı için hedeflerini açıkladı. 93 milyondan fazla üyesi olan şirketin CEO'su Reed Hastings, geçen altı aylık süreçte Türkiye pazarından oldukça memnun olduklarını dile getirdi. "Türkiye'ye girmiş olmaktan ve büyüme rakamlarından oldukça mutluyuz" diyen Hastings, yatırıma devam edeceklerini de belirtti.
Hastings, "Türkiye pazarında büyüme rakamları oldukça iyi. Henüz altı ay oldu biz Türkçe dilinde ve altyazı olarak hizmet vermeye başlayalı. Türkiye'de büyük bir rekabet var. Türkiye'de korsanlık konusunda bir takım sorunlar var ama hükümetin attığı adımlar oldukça iyi bu konuda. Hükümeti destekliyoruz" dedi.

DOLARDAN TL'YE GEÇTİK
Kurdaki oynamalar nedeniyle Türkiye'de fiyatları dolardan TL'ye çevirdiklerini de belirten Hastings, Avrupa'da toplamda son beş yıl içinde 1 milyar 750 milyon dolarlık içerik yatırımı yaptıklarını ve bu yatırımlara devam edeceklerini de söyledi. Türkiye'den birçok film ve diziyi satın alan Netflix'in aylık üyelik ücreti 15.99 TL'den başlıyor. Yunanistan ve Romanya'da da yine aynı şekilde yerli dilde yayına başlayacaklarını belirten Hastings, "Uluslararası pazarlarda hızlı büyüyoruz. 5 milyon Amerika'da büyüdük 14 milyon uluslararası pazarlarda büyüdük. Çok daha hızlı büyüdüğümüz pazarlar uluslararası olanlar" şeklinde konuştu.
"Avrupa'da dizilerin ve filmlerin en büyük finansörü ve destekçilerinden biriyiz" diyen Hastings, 'sözlerini şöyle sürdürdü: "Film alanında da yatırımlarımız devam ediyor. Aynı zamanda filmlerimiz artık Golden Globe adayı oluyor. Geçtiğimiz günlerde Beyaz Bereliler adlı belgeselimiz Oskar aldı. Avrupa'da yapılan içeriklerin üçte ikisi Avrupa dışında seyrediliyor. Yerel üretimler için küresel izleyiciler oluşturduk. İzleyicilerimiz arttıkça daha fazla yatırım yapıyoruz." Ödeme sistemleri konusunda güvenli ve basit kalmaya çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Hastings, "Netflix'i oldukça basit tutmaya çalışıyoruz. Ödeme sistemi konusunda oldukça muhafazakârız çok basit ve güvenli sistemleri kullanıyoruz. PayPal ve kredi kartı gibi ödeme sistemlerini kabul ediyoruz" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...