İran'da seçim süresi 2 saat daha uzatıldı

/ Kaynak: CHA
İran'da seçim süresi 2 saat daha uzatıldı

DÜNYA Haberleri  / CHA

İran Devlet Televizyonu'ndan yapılan açıklamaya göre yoğun katılım nedeniyle başkanlık seçimleri iki saat daha uzatıldı.

İran Devlet Televizyonu'ndan yapılan açıklamaya göre yoğun katılım nedeniyle başkanlık seçimleri iki saat daha uzatıldı. nbsp;Sabah 8:00'de başlayan seçimler öncesi bazı sandıklar önünde oy verme işlemi başlamadan önce sıralar oluştu. nbsp;Ülkede başkanlık için altı aday var. Beş muhafazakar aday eski reformcu Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'nin de destek verdiği Hasan Ruhani'ye karşı yarışıyor. nbsp;50.5 milyondan fazla İranlı anayasaya göre üçüncü defa seçilme hakkı bulunmayan Ahmedinejad'ın halefini seçecek. nbsp;Seçimler sonucu hiçbir aday oyların yüzde 50.1'ini alamazsa İranlılar bir hafta sonra ikinci tur için sandık başına gidecek. İlk sonuçların Cumartesi günü açıklanması bekleniyor.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...