BBP İstişare Kurulu Başkanı Öznur: Partinin kararını Destici açıklayacak

Düzenleyen:
BBP İstişare Kurulu Başkanı Öznur: Partinin kararını Destici açıklayacak

GÜNDEM Haberleri

Büyük Birlik Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, partinin halk oylamasına ilişkin kararının, istişareler bittikten sonra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından açıklanacağını bildirdi.

Meclis'te olmayan siyasi partilerden Büyük Birlik Partisi'nin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur'dan akşam saatlerinde referandum açıklaması gelmişti. Açıklamanın parti adına yapıldığı düşünülerek partinin referandum da "hayır" oyu vereceği son dakika gelişmesi olarak ajanslara düşmüştü. Ancak üzerinden çok geçmeden Öznur'dan bir açıklama daha geldi. Öznur, şahsi görüşünü açıkladığını, parti adına ise Genel Başkan Mustafa Destici'nin açıklama yapacağını söyledi.

"HAYIR" OYU PARTİNİN KARARI DEĞİL

Öznur, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, BBP'nin halk oylamasında "Hayır" diyeceğine ilişkin yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ ŞAHSİ GÖRÜŞLERİMİ PAYLAŞTIM"

BBP YİK Başkanı olarak 4 Mart 2017 Cumartesi günü Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde ülke ve dünya meseleleri ile ilgili bir basın toplantısı yaptığını vurgulayan Öznur, "Konuşmamda, Barzani'nin Türkiye ziyareti ve asılan sözde bayrağı ve ona gösterilen muameleyi kınadım ve tenkit ettim. Fırat Kalkanı Harekatı'nın milli güvenliğimiz açısından önemini vurguladım. Zaten millet olarak devletimizin yanındayız. Teröre karşı yapılan mücadeleyi desteklediğimizi söyledim. Anayasa değişikliği ile ilgili şahsi fikrimi ve görüşlerimi paylaştım." değerlendirmesinde bulundu.

"PARTİNİN REFERANDUM KARARINI GENEL BAŞKAN AÇIKLAYACAK"

Öznur, açıklamasında şunları kaydetti:

"Partimizin referandum ile ilgili kararını, istişareler tamamlandıktan sonra, Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici açıklayacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

DESTİCİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaklaşık 90 dakika görüşmüştü.

Basın mensubunun, 'Sayın Cumhurbaşkanı ile Referandum konusu açıldı mı?' sorusuna Destici, "Ülkemizi ilgilendiren temel gündem maddelerinin tamamı konuşuldu, gündeme geldi. Kendisi bu konuda çok anlayışlı ve gerçekten bizim açımızdan da faydalı bir görüşme oldu. İnşallah dediğim gibi ülkemiz için, milletimiz için uğraşıyoruz. Ülkemiz için ve milletimiz için en iyisi ne ise o olsun istiyoruz" demişti.

Görüşmenin içeriği ile ilgili açıklama yapmayan Destici "Takriben ülkemizin mevcut gündemi, hem içerideki, hem dışarıdaki gelişmeler. Çok faydalı bir görüşme oldu. Türkiye şu anda çok zor süreçlerden geçiyor. Bir bilgilenme konusunda çok faydalı bir görüşme oldu. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Türkiye'de tüm gündem maddeleri görüşüldü ve konuşuldu. Bizim açımızdan çok faydalı bir görüşme oldu. Ülkemiz için, milletimiz için en iyisi ne ise o olsun. Onu istiyoruz biz. Hafta sonu Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantımız var. İnşallah Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantımızda arkadaşlarımız ile istişare ettikten sonra sizlere açıklamada bulunacağız" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...