Başbakan Yıldırım: 'Hayır' demek insan fıtratına uygun değildir

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: 'Hayır' demek insan fıtratına uygun değildir

GÜNDEM Haberleri

İzmir'de Dünya Kadınlar Günü buluşmasında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği referandumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

- Kadınsız demokrasi olmaz dedik, buna hep inandık.Daha demokratik, daha eşitlikçi bir anayasa için sandık başına gideceğiz.

- Evlenirken "evet" diyoruz, eğlenceye giderken"evet" diyoruz, seyahate giderken, arkadaşlık kurarken "evet" diyoruz. "Hayır"ın kendisi zaten soğuk bir kelime. Reddetmek, "hayır" demek insan fıtratına uygun değildir.

- Kadın hakları konusunda İzmirli kadınların tarihten gelen bir farklılığı vardır. İzmir'de kadınlar bundan daha önce 1928 yılında, ilk kadın eylemini gerçekleştirdi. Osmanlı döneminde ekmek fiyatlarına zam yapılınca, önce erkekler protesto etmiş ancak sonuç çıkmamış. İş kadınlara düşünce İzmirli kadınlar 3 protesto ederek zammı iptal ettirmiş.

- Kadın, erkek hepimiz insanız, Allah'ın kuluyuz. Kadının erkeğe, erkeğin kadına ihtiyacı var. Eşitlik yönünde kadınların yükünün daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...