Gürbulak Sınır Kapısı’nda bir ayda yaklaşık 1 ton eroin ele geçirildi

Düzenleyen:
Gürbulak Sınır Kapısı’nda bir ayda yaklaşık 1 ton eroin ele geçirildi

GÜNDEM Haberleri

​Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerince son bir ayda Gürbulak Sınır Kapısı’nda yapılan operasyonlarda yaklaşık 1 ton eroin ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, İran uyruklu O.A. idaresindeki tırın Türkiye üzerinden Hollanda’ya geçmek üzere Gürbulak Gümrük Sahası’ndan ülkeye giriş yaptığı, sürücünün tedirgin tavırlarından şüphelenen Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin aracı X-Ray taramasına sevk ettiği bildirildi. Detaylı arama sırasında narkotik dedektör köpekler Maddox ve Lacko’nun aracı kokladığı ve 202 plastik kavanoz içerisinde 130 kilogram eroinin ele geçirildiği kaydedildi.
Belçika’ya geçmek üzere Gürbulak Gümrük Sahası'na gelen İran uyruklu M.S. idaresindeki bir başka tırın da şüphe üzerine X-Ray’e sevk edildiği belirtildi. Çimento taşıyan tırda Sascha ve Ari isimli köpekler ile yapılan aramada yükün içerisine zulalanmış 103 kilogram eroin ele geçirildiği ifade edildi.
Aramalarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve kaçak eşya taşımasında kullanılan araçlara el konuldu. Şüpheli tır sürücüleri ise Gümrük Muhafaza ekiplerince gözaltına alınarak, savcılığa sevk edildi. Olayların bağlantılarının ortaya çıkartılması için soruşturma başlatıldı.

Son bir ayda yaklaşık 1 ton eroin ele geçirildi 

Son bir ayda Gürbulak Sınır Kapısı’nda 4 büyük eroin operasyonu gerçekleştirildiği belirtilerek, “Şubat ayında yapılan iki operasyonda İran’dan ülkeye giriş yapmak üzere Gürbulak Gümrük Sahası'na gelen iki farklı tırda yapılan aramalarda dorseye zulalanmış vaziyette 593 kilo ve 154 kilo eroin ele geçirilmişti. Son yakalamalar ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı ekipler tarafından Gürbulak Sınır Kapısı’nda ele geçirilen eroin 1 tona yaklaşırken, ortaya çıkartılan eroin kaçakçılığının maliyeti 100 milyon TL’ye ulaştı” açıklamasına yer verildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...