Veysel Eroğlu, '5 yılda Belçika kadar yeri ağaçlandırdık'

Veysel Eroğlu, '5 yılda Belçika kadar yeri ağaçlandırdık'

GÜNDEM Haberleri

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 'Gezi Parkı'nda giderek büyüyen olayların bir ağaç meselesi olmadığı ortaya çıktı. Milletimiz de bunu fark etti.'

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, beraberinde Milli Eğitim eski bakanı Ömer Dinçer'le birlikte geldiği Bosna-Hersek'te, Aliya İzzetbegoviç'in mezarını ziyaret ettikten sonra Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde mezuniyet törenine ve Mühendislik Fakültesi'nin açılışına katıldı. Daha sonra Taksim Gezi Parkı olaylarına yönelik sorularını cevaplayan Eroğlu, dikilen ağaç sayısı bakımından Türkiye'deki hükümetler içinde 'en çevreci' hükümet olduklarını vurguladı. Eroğlu, şöyle devam etti: "Son 10 yılda 2 milyar 800 milyon ağaç diktik. Milli Park sayımız yüzde 100 artmış. Sulak alanlarımız artmış. Ağaçlandırma dolu dizgin devam ediyor. Belçika'ya yakın bir alanı ağaçlandırdık. Bu sene İstanbul için büyük bir hamle yapıyoruz ve 5 milyon fidanı toprakla buluşturacağız." Gezi Parkı'nda sonra giderek büyüyen olayların bir ağaç meselesi olmadığını belirten Eroğlu, "Bunun bir ağaç meselesi olmadığı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hem içeriden, hem de dışarıdan bir hareketin başlatılmak istendiğini açık göstergesi. Milletimiz de bunu fark etti" ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...