94 yaşındaki Nazi komutanı ABD'de çıktı

94 yaşındaki Nazi komutanı ABD'de çıktı

DÜNYA Haberleri

Nazi Almanya'sında komutanlık yapmış olan bir kişinin savaş yıllarında askerlik yapmadığını söyleyerek 64 yıl önce ABD'ye giriş yaptığı ortaya çıktı.

Nazi Almanya'sında komutanlık yapmış olan bir kişinin İkinci Dünya Savaşı yıllarında askerlik yapmadığını söyleyerek bundan 64 yıl önce ABD'ye giriş yaptığı ortaya çıktı. AP haber ajansının ulaştığı bilgilere göre 94 yaşındaki Michael Karkoc, 1949'dan bu yana Minnesota eyaletinde yaşıyor. Karkoc'un başında olduğu birliklerin sivilleri öldürdüğü, söz konusu birliklere mensup olan askerlerin itirafları ve ulaşılan diğer belgelerle sabit görülüyor. Almanya'da komutanlık sorumluluğu olan Nazi askerleri, bizzat Holokost'ta aktif olarak rol adıkları ispatlanamasa dahi yargılanabiliyor. Dönemi yansıtan belgeler, Karkoc'un ve kumanda ettiği birliğin 1944 Varşova Gettosu Ayaklanması'nda da faal olduğunu gösteriyor. Ayaklanma, Almanya'nın Polonya'yı işgaline ve soykırıma karşı koymaya çalışan Polonyalı Yahudilerin Alman güçler tarafından sert bir şekilde bastırıldıkları vaka olarak biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...