Putin, şampiyonluk yüzüğüne el koydu

Putin, şampiyonluk yüzüğüne el koydu

DÜNYA Haberleri

Amerikan futbol takımı New England Patriot'un sahibi, Putin'in şampiyonluk yüzüğüne el koyduğunu, çekindiği için de isteyemediğini iddia etti.

Amerikan futbol takımı New England Patriot'un sahibi Robert Kraft Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in şampiyonluk yüzüğüne el koyduğunu, çekindiği için de isteyemediğini iddia etti. Kremlin Basın sözcüsü Dmitri Peskov ise iddiaları yalanladı, Putin'in Kraft'a talep etmesi durumunda aynı değerde bir yüzüğü satın alması için gerekli parayı gönderilebileceğini söyledi. New York'ta düzenlenen Gala'da konuşan Kraft, 2005'te St. Petersburg'da Rus lider Putin'le bir araya geldiğini, törende Rus lidere yüzüğü göstermek için verdiğini, Putin'in de çok kıymetli yüzüğü cebine attığını ifade etti. Kraft, "Ben yüzüğü çıkarıp Putin'e gösterdim. O da cebine koyup, gitti. Ben bu yüzük için birilerini öldürebilirim. Yanında 3 KGB ajanı vardı. Onlarla birlikte idi." ifadelerini kullandı. Kraft basına yaptığı değerlendirmede de Rusya-ABD ilişkilerinin bozulmaması için Beyaz Saray'dan uyarı aldığını, o yüzden de yüzüğü Putin'e hediye ettiği yönünde açıklamalarda bulunduğunu söyledi.
Putin'in danışmanı Peskov, Kraft'ın iddialarını yalanladı. Olay sırasında kendisinin de orada olduğunu ve Kraft'ın istekli bir şekilde yüzüğü Putin'e hediye ettiğini açıkladı. Kraft'ın iddialarını "garip" olarak tanımlayan Peskov, "Beyefendi yüzüğü kaybetmekten dolayı dayanılmaz bir acı yaşıyorsa… Başkan kendisine benzer bir yüzük satın alabilmesi için gerekli parayı göndermeye hazır." dedi.
Peskov, yüzüğün Kremlin kütüphanesinde bulunduğunu, değerinin de yaklaşık 15 bin dolar civarında olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...