Persie eleştiriliyor ama rakamlarda aynı şeyi söylüyor

Düzenleyen:
Persie eleştiriliyor ama rakamlarda aynı şeyi söylüyor

SPOR Haberleri

Ligde 2 bin 768 dakika forma giydiği F.Bahçe’de 23 defa ağları havalandıran Robin van Persie 120 dakikada 1 gol ortalaması yakaladı RvP her ne kadar ‘bir var bir yok’ görüntüsüyle eleştirilse de Washington, Tanju Çolak ve Aykut Kocaman’dan sonra en iyi oldu

UĞUR AKTAN

Fenerbahçe’ye transfer olduğu günden bu yana bir türlü kendisinden beklenen istikrarı yakalayamayan Robin van Persie, Karabük’te attığı golle takımına üç puan kazandırmayı başarırken, ilginç bir istatistik yakaladı. Sakatlık problemleri sebebiyle iki yıldır bekleneni veremeyen ve eleştiri toplayan Hollandalı, Süper Lig’de sahada kaldığı 2 bin 768 dakikaya 23 gol sığdırmayı başarırken 120 dakikada 1 gol ortalaması yakaladı. RvP bu performansıyla 1988-1989 itibarıyla Fenerbahçe’de forma giyen golcüler arasında dakika başına gol ortalamasıyla en iyi dördüncü isim oldu. Robin van Persie’yi geçebilen isimler ise Washington, Tanju Çolak ve Fenerbahçe tarihinin en golcü ismi Aykut Kocaman oldu.
 Fener’de kendini aştı
İlk sezonunda 16 gol kaydeden, bu sezon ise 7 defa ağları havalandıran Robin van Persie, 2002-03’te 734 dakikada 9 gol kaydederek, topu 82 dakikada bir santraya taşıtan Washigol’den sonra en iyi lejyoner golcü olmayı başardı. “Uçan Hollandalı”,  91 dakikada bir, yani neredeyse her maç ağları havalandıran Tanju Çolak ve sarı-lacivertlilerin ligdeki en golcü oyuncusu unvanına sahip, 118 dakikada bir golü olan Aykut Kocaman’nın hemen ardında yer aldığı listeye, kendi rekorunu da kırarak girmeyi başardı. Robin van Persie, Manchester United’da forma giydiği dönemde 142 dakikada bir, Arsenal’de ise 139 dakikada bir gol ortalamasıyla oynuyordu. RvP’nin Feyenoord ortalaması ise 260 dakikada 1 goldü.,

OYNAMA SÜRESİ AZ
Sahadaki etkisini istatistiklerle ispat eden Robin van Persie’nin problemi sahada kalma süresinde. Fenerbahçe geçen sezondan bu yana ligde 60 maç, yani tam 5 bin 400 dakika oynadı ancak van Persie sadece 2 bin 768 dakika görev yapabildi. Hollandalı lig maçlarının yanı sıra Shakhtar ve Monaco gibi kritik maçlarda da takımını yalnız bıraktı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...