İdlib katliamının ardından uzmanlar Türkiye'ye geliyor

Düzenleyen:
İdlib katliamının ardından uzmanlar Türkiye'ye geliyor

DÜNYA Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü ve Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü İdlib katliamının ardından otopsi işlemlerine katılmak için Türkiye'ye gelecek.

İdlib'teki kimyasal katliamın ardından Türkiye'ye getirilen Suriyeliler arasında hayatını kaybedenlerin otopsi işlemlerini incelemek üzere Dünya sağlık Örgütü ve Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü Türkiye'ye geliyor.

İdlib'te dün gerçekleşen saldırıda yaralanan 32 kişi Türkiye'ye getirilmişti. 32 kişiden 2 kişi hayatını kaybetti, 30 yaralı Hatay ve Gaziantep'te tedavi altına alındı.Ölü sayısının 70'e çıktığını duyuran Dünya Sağlık Örgütü, kimyasal saldırıda sinir gazının kullanıldığını açıklamıştı.Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada "Aralarında çocukların da bulunduğu 70'i aşkın kişinin ölmesine yol açan ve yüzlerce kişiyi etkileyen saldırıda yüksek düzeyde zehirli kimyasal kullanıldığına yönelik raporlar nedeniyle alarm durumundayız. Bazı vakaların, sinir gazı içeren organik fosfora maruz kaldığını gösteren bulgular var" ifadeleri yer aldı. 

"2013'TEN BU YANA EN DEHŞET VERİCİ MANZARA"

 İdlib'de yaşananların 2013 yılında Suriye'nin Guta şehrindeki vakadan sonra en dehşet verici kimyasal saldırı olduğunu belirtiyor.Dünya Sağlık Örgütü Acil Sağlık Programı Yürütücü Direktörü Dr. Peter Salama, "İdlib'den gelen fotoğraf ve raporlar beni şaşkına döndürdü, hem üzgün hem de sinirliyim. Bu tür kimyasal silahların uluslararası hukuk tarafından yasaklanmıştır, çünkü kabul edilemez bir barbarlığı simgeliyorlar." dedi.
Suriye'de kimyasal silahlar kullanıldığına dair ilk bulgular 2012 yılında gün yüzüne çıkarak gün geçtikçe daha sık görülen klor gazı saldırıları ile arttı.Bölgedeki hastanelerin, sürekli olarak yaşanan çatışmalar yüzünden, kapasitelerinin limitli olması ve İdlib'de bulunan Al Rahma Hastanesi'nin de saldırılarda zarar görmesiyle, yaralılar Türkiye'nin güney doğusunda yer alan şehirlere nakledildi. (Milliyet)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...