Erdoğan'a destek gösterileri Yemen'de

/ Kaynak: AA
Erdoğan'a destek gösterileri Yemen'de

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yemen'in başkenti Sana'da bir grup gösterici Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek gösterilerinde buluştu.

Yemen'in başkenti Sana'da bir grup gösterici Türkiye ve nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek gösterilerinde buluştu. Sana'nın 60. cadde nbsp;üzerindeki Cumhurbaşkanlığı konutu önünde toplanan göstericiler Türk Bayrağı ve Erdoğan'a destek dövizleri açtı. Gösterilerin düzenlenmesinde ön ayak olan Yemen Türkiye Kalkınma Vakfı, birçok üniversite kulübünü ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya nbsp;getirdi. Vakfın kurucusu Muhammed el-Hümeykani yaptığı açıklamada, Türkiye'de son günlerde cerayan eden olayları Yemenliler olarak yakından takip nbsp;ettiklerini belirterek, son 10 yılda Ak Parti hükümetinin veErdoğan'ın nbsp;icraatlarını anlattı. Hümeykani, "Türkiye'deki kardeşlerimizin gerginliği bitirmesini nbsp;istiyoruz, Türkiye güzel adımlar atıyor. Bu tüm Müslümanlar için, tüm ortadoğu nbsp;ülkeleri için güzel bir örnek. Lütfen onu bozmayın" diye konuştu. Hümeykani, Arap Uyanışı yaşayan ülkelerin ve özellikle Yemen'in Türkiye'yi örnek aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu durumu tersine çevirmek isteyen kişilere çağrıda bulunuyorum. nbsp;Türkiye'nin baharı 2002'de başladı bizimkisi ise 2011' de. Lütfen bunu tersine nbsp;çevirmeyin."

"Türkiye ve Erdoğan sevgisi" için toplandıklarını belirten nbsp;göstericiler, "Erdoğan'ın tüm İslam aleminin lideri olarak görülmesi gerektiğini nbsp;ve onun sadece Türkiye için değil, tüm İslam dünyası için çalıştığını" ifade etti.

nbsp;Destek gösterisinde, "One minute" ü unutmayacağız, "Dik dur eğilme Yemenliler seninle", "Büyük güç Türkiye" yazılı dövizler taşınarak, sloganlar atıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...