Esad ve Rusya'nın iddialarına ABD'den cevap

Düzenleyen:
Esad ve Rusya'nın iddialarına ABD'den cevap

DÜNYA Haberleri

Rus ajansı Suriye ordusunu kaynak vererek, ABD'nin Deyr ez Zor kentinde kimyasal silah deposunu vurduğunu ve yüzlerce sivilin öldüğünü iddia etti. ABD'den yalanlama geldi.

Rus internet sitesi Sputnik'in haberine göre, Suriye Genelkurmay Başkanı, uluslararası koalisyon güçlerinin çarşamba günü, Deyr ez Zor kentindeki bir kimyasal silah deposuna saldırı düzenlediğini iddia etti.

Reuters'ın da geçtiği haberde dün gece geç saatlerde gerçekleşen hava saldırısında DEAŞ'a ait zehirli maddelerin bulunduğu deponun vurulduğu ve ortaya çıkan toksik madde sebebiyle 'siviller de dahil olmak üzere yüzlerce kişinin öldüğü' iddia edildi.

ABD'DEN YALANLAMA

ABD önderliğinde DEAŞ ile mücadele eden askeri koalisyonun sözcüsü John Dornian, ''kendilerine bağlı uçakların bölgede herhangi bir hava saldırısı'' yapmadığını belirtti.

Dornian, Reuters'a e-mail üzerinden yaptığı açıklamada "Suriye'nin iddiası yanlıştır ve muhtemelen kasıtlı bir yanıltmadır" dedi.

Katil Suriye ordusu tarafından bugün yapılan ve Suriye devlet televizyonunda yer alan açıklamada ise bu olayın DEAŞ ve El Kaide bağlantılı grupların elinde kimyasal silah olduğunu gösterdiğini savunulmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...