BDP lideri Selahattin Demirtaş'tan 'çözüm süreci' açıklaması

/ Kaynak: CHA
BDP lideri Selahattin Demirtaş'tan 'çözüm süreci' açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinde bir tıkanma olmadığını belirtti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinde bir tıkanma olmadığını belirtti. Çözüm sürecinin ikinci aşamasına geldiklerini söyleyen Demirtaş, "Bu aşama hükümet kanadının demokratik ve barışçıl siyaset kanallarını açma konusundaki ödevlerinin olduğu aşamadır." dedi. BDP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı başladı. MYK toplantısı başlamadan önce BDP Genel Merkezine büyükelçilik plakalı bir araç geldi. Araçtan inen yabancı uyruklu üç kadın açıklama yapmadan BDP Genel Merkezine girdi. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Demirtaş, MYK'da Gezi Parkı olayları ve yerel seçim hazırlılarını değerlendireceklerini söyledi.

Çözüm sürecinin geldiği son nokta hakkındaki sorulara cevap veren Demirtaş, "Hükümetle partimizle arasında bir görüşme olacak. Geçen hafta demokratikleşme ile ilgili reform paketi önerisi ilettik. Bunu tartışmışlardır. Önerimize nasıl bakıyorlar bilemeyiz. Bugüne kadar Parlamento'da duran taslak metinleri derli toplu halde hükümete sunduk. Bu hafta içerisinde hükümetin yaklaşımlarını göreceğiz. Umut ediyoruz ki hükümet de meseleyi ciddiye alır." ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETİN TUTUMU ÇÖZÜM SÜRECİNİ TIKAMAYA DOĞRU GÖTÜRÜYOR"

Gazetecilerin çözüm sürecinde herhangi bir tıkanma olup olmadığı sorusuna Demirtaş, "Çözüm süreci tıkanmış değil. Hükümetin tarzı ve tutumu çözüm sürecini tıkanmaya doğru götürüyor. Uyarı yapma ihtiyacı hissettim. Çözüm sürecinde ikinci aşama dediğimiz aşama daha hükümet kanadının demokratik barışçıl siyaset kanallarını açma konusunda ödevlerinin olduğu aşamadır. Hükümet üzerine düşenleri yapmada, kamuoyunun beklentilerini karşılayan tutum içerisine girmezse sıkıntı yaşanır. Ama bir tıkanmadan ve durmadan söz edemeyiz." cevabını verdi.

Çözüm süreci ile ilgili birinci aşamanın bittiğini vurgulayan Demirtaş, önümüzdeki günlerde İmralı'ya ziyaret olacağını ve bunun ayda 2 defa olması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...