ABD ve Rusya buluşuyor

Düzenleyen:
ABD ve Rusya buluşuyor

DÜNYA Haberleri

İki hafta önce Suriye'de savaşın eşiğine gelen Rusya ve ABD, gelecek hafta Cenevre'de bir araya geliyor. İç savaşın yedinci yılında farklı pozisyonlarda bulunan dünya devlerinin görüşmesinden çıkacak sonuç, bölgenin geleceğini belirleyebilir.

Reuters haber ajansı, Rusya ve ABD'nin Suriye'yi masaya yatırmak için önümüzdeki hafta bir araya geleceğini son dakika olarak dünyaya geçti.Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Moskova ve Washington'dan temsilcilerin krizi görüşmek üzere gelecek hafta Cenevre'de bir araya geleceğini söyledi. İki ülkenin diplomatlarının yanı sıra zirveye Birleşmiş Milletler de katılıyor.

İç savaşın yedinci yılına girdiği Suriye'de Rusya Şam rejiminin en önemli koruyucusu. ABD ise muhalifleri destekliyor ve Beşar Esad'a sıcak bakmıyor.İki hafta önce İdlib'deki kimyasal saldırıda aralarında çocukların da yer aldığı en az 89 kişinin ölmesi üzerine ABD Suriye rejimini ilk kez vurmuştu. Akdeniz'deki savaş gemilerinden Şayrat hava üssüne Tomahawk füzeleri fırlatılmış, ABD ve Rusya yeniden karşı karşıya gelmişti. Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, dünya devlerinin savaşın eşiğine geldiğini söylemişti. 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...