Aydın'da korkutan yangın, alevler evlere ulaştı

Aydın'da korkutan yangın, alevler evlere ulaştı

GÜNDEM Haberleri

Aydın Merkez Ilıcabaşı Mahallesi ile Yılmazköy Köyü arasında kalan otluk arazide yangın çıktı. Evlerin kapısına dayanan alevlerin etkisi 80 hektara ulaştı.

Aydın'ın Ilıcabaşı Mahallesi ile Yılmazköy Köyü arasında kalan otluk arazide çıkan ve tarım arizilerine sıçrayan yangın rüzgarın da etkisiyle daha da büyüdü. Alevlerin rüzgar nedeniyle yön değiştirip Kalfaköy Köyü'ne doğru yönelmesi yürekleri ağza getirdi. Aydın İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, merkez ilçeye 2 kilometre mesafedeki köye gelip, incelemelerde bulundu. Alevlerin 100 metre kadar yaklaşması üzerine köyün tahliyesine karar verildi. Kurmay Albay Bulut'un talimatı üzerine, Kalfaköy Köy Muhtarı Ergün Tekin askerlerle birlikte tek tek köydeki evleri dolaşıp, boşaltılmasını sağladı. Evdeki değerli eşyalarını ve hayvanlarını alan köylüler, yerleşim yerinin 100 metre dışındaki alevlerin gelme ihtimali bulunmayan köy okulunun bahçesinde toplandı. Köylüler, endişe içinde, alevlere, Aydın, Nazilli, Umurlu, İncirliova Belediyeleri'ne 14 ait itfaiye aracı, 4 dozer, 2 kepçe ve 50 orman işçisiyle karadan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 helikopter, 2 uçakla da havadan yapılan müdahaleyi izledi.
Rüzgarın sık sık yön deşiştirmeye devam etmesi nedeniyle alevlerin Adnan Menderes Üniversitesi Yerleşkesi'ni ve Paşayaylası Mevkisi'ndeki ormanlık alanı da tehdit ettiği bildirildi. Aydın Valisi Kerem Al, CHP'li Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da bölgeye gelerek, söndürme çalışmalarını izleyip, bilgi aldı.
80 HEKTARA ULAŞTI
Aydın'ın Ilıcabaşı Mahallesi ile Yılmazköy Köyü arasında kalan otluk arazide çıkan ve tarım arazilerine sıçrayan yangın rüzgarın da etkisiyle daha da büyüdü. Alevlerin rüzgar nedeniyle yön değiştirip Kalfaköy Köyü'ne doğru yönelmesi yürekleri ağza getirdi. Aydın İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, merkez ilçeye 2 kilometre mesafedeki köye gelip, incelemelerde bulundu. Alevlerin 100 metre kadar yaklaşması üzerine köyün tahliyesine karar verildi. Kurmay Albay Bulut'un talimatı üzerine, Kalfaköy Köy Muhtarı Ergün Tekin askerlerle birlikte tek tek köydeki evleri dolaşıp, boşaltılmasını sağladı. Evdeki değerli eşyalarını ve hayvanlarını alan köylüler, yerleşim yerinin 100 metre dışındaki alevlerin gelme ihtimali bulunmayan köy okulunun bahçesinde toplandı. Köylüler, endişe içinde, alevlere, Aydın, Nazilli, Umurlu, İncirliova Belediyeleri'ne 14 ait itfaiye aracı, 4 dozer, 2 kepçe ve 50 orman işçisiyle karadan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 helikopter, 2 uçakla da havadan yapılan müdahaleyi izledi.
Rüzgarın sık sık yön deşiştirmeye devam etmesi nedeniyle alevlerin Adnan Menderes Üniversitesi Yerleşkesi'ni ve Paşayaylası Mevkisi'ndeki Andız Köyü istikametine yayılmaya başladı. Aydın Valisi Kerem Al, CHP'li Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da bölgeye gelerek, söndürme çalışmalarını izleyip, bilgi aldı. Yangının şu ana kadar 80 hektarda etkili olduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...