Yenilenen YarIs Autoshow’da

Düzenleyen:
Yenilenen YarIs  Autoshow’da

T-Otomobil Haberleri

Kapsamlı bir yenileme geçiren Toyota’nın B segmentindeki başarılı temsilcisi Yaris, Türkiye’de ilk defa İstanbul Autoshow’da görücüye çıkacak.

Kapsamlı bir yenileme geçiren Toyota’nın B segmentindeki başarılı temsilcisi Yaris, Türkiye’de ilk defa İstanbul Autoshow’da görücüye çıkacak. Özellikle tasarım, kalite, performans ve güvenlik konularına odaklanan marka, aracın tasarımını, dinamik performansını ve güvenliğini geliştirerek modele yeni dinamikler kazandırmış. 

Tanıdık imzalar

Yaris’in dış ve iç tasarımı, iki Türk mühendisin başında olduğu ekip tarafından 90 milyon avro yatırımla yenilendi. Dış tasarımda Toyota Avrupa Kıdemli Proje Müdürü Serkan Karaman, iç tasarımda ise Toyota Avrupa Ar-Ge Mühendisi Özgür Taştekin’in imzası var. Yeni Yaris’in global basın toplantısı için Hollanda’nın Leiden kentinde bir araya geldiğimiz Karaman, Yaris’i çok daha ‘Avrupalı’ yaptıklarını anlattı. Karaman, 2011’den bu yana farklı birimlerin birlikte çalışmasıyla elde edilen deneyimden yararlandıklarını belirterek; “Projede farklı departmanlar birbirleriyle âdeta yarıştı. Bunlar arasında Güney Fransa’da ki tasarım merkezi, ürün planlama, AR-GE, üretim, satış ve pazarlama var. Bu çalışmalar yıldan yıla artan satış rakamlarına da katkı sağladı. 2016’da Yaris Avrupa’da yüzde 6,5’lik pazar payı ve 208 bin adetlik satışla rekor elde etti” dedi.

 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...