Çarşı üyelerinin tutuklanma sebebi 'vahim silah'

Çarşı üyelerinin tutuklanma sebebi 'vahim silah'

GÜNDEM Haberleri

Çarşı grubundan 3 ruhsatsız tabanca, 4 uçak savar fişeği, 4 şarjör, 16 Bixi fişeği, 38 M16 fişeği, 2 kalaşnikof fişeği, 19 sis bombası ele geçirildi.

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gözaltına alınan, aralarında Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın liderlerinin de bulunduğu 20 kişi 'Çıkar amaçlı suç örgütü' oluşturdukları gerekçesiyle İstanbul TMK 10. maddeyle yetkili savcılığa sevk edildi. Ergenekon soruşturmalarına da bakan Savcı Muammer Akkaş tarafından sorgulanan zanlılardan 15'i serbest bırakıldı. İbrahim Erol, Bülent Ergenç, İbrahim Halilullah Turan, Güray Sezmen ve Cem Yakışkan ise "Suç örgütü üyesi olmak", "Kanuna uymamaya tahrik" ve "Kamu malına zarar vermek" suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin mahkeme sorgusunun ardından Erol ile Turan "Vahim nitelikte silah ve mermi bulundurmak'tan tutuklandı. Bülent Ergenç, Güray Sezmen ve Cem Yakışkan ise 50'şer bin TL kefalet ile serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüphelilere yurtdışı çıkış yasağı ile haftada bir karakolu giderek imza atma yönünde tedbir kararı alındı.
Bu arada sorgu tutanaklarına çarpıcı bilgiler yansıdı.
Çarşı Çarşı'ya karşı
Buna göre Çarşı'daki operasyon öncesi Çarşı Grubu üyesi bir kişinin polise gelerek bilgi verdiği ortaya çıktı. Adının gizli tutulmasını isteyen kişi, önce Beşiktaş Güvenlik Büro'ya ardından da Organize Şube'ye olayları provoke eden kişilerin isimlerini sıraladı. Bu kişi ifadesinde Çarşı'nın Beşiktaş'taki eylemlere öncülük ettiğini, grubu örgütleyerek polise taş attırdığı, kamu mallarına zarar verdiklerini kaydetti.
Başbakanlık Ofisi sorusu
Şüphelilerin görüşmelerinde 'Başbakanlık ofisini basacağız' yönünde sözleriyle ilgili "Bilgimiz yok" dedikleri öğrenildi. Bir telefon tapesinde iki şüphelinin, 'Gezi eylemlerine dahil olmak karşılığında Ergenç, 25 bin TL aldı' nbsp; sözleri Çarşı'nın liderlerinden Ergenç, Yakışkan ve Erol tarafından reddedildi. (star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...